6Z06t2UiIzc

14 січня в музеї історії міста Дніпродзержинська відбулося нагородження призерів ювілейного десятого конкурсу дитячої творчості "Зима чарівниця".

"Проведення конкурсу, це сумісне зусилля музею, управління культури, управління освіти і кожного з вас. Тому свято не тільки для учасників конкурсу, і маленьких, і дорослих, а й свято для організаторів", - такими словами розпочала церемонію нагородження співробітник музею Ольга Мащенко. - В цьому році надійшло понад чотири сотні робіт. Уявіть як важко було працювати членам журі. Я повинна сказати, що цього разу журі працювало в декілька етапів. Перший етап очолювала директор музею Наталія Буланова. Серед мистецтвознавців не тільки нашого міста, а й області, Наталія Миколаївна посідає досить значне місце. Другий етап - це художники. Член національної спілки художників України Олександр Чегорка і заслужений художник України Гарнік Хачатрян. І на останньому етапі роботи вибирало управління освіти і науки, яке представляла Маргарита Бабенко. На 90% оці три етапи вподобання журі зівпали в своїх баченнях. Відбір був жорсткий і серйозний. І на сто відсотків кожна робота гарантовано отримає свій приз".

Начальник управління культури Ніна Стрілець поздоровила всіх присутніх з Новим роком і Різдвом Христовим і передала вітання від міського голови Андрія Білоусова, з побажаннями миру, здоров'я "Щоб ви були щасливі та багаті. І завжди жили в злагоді і в тій творчості, яка сьогодні присутня в цьому залі, - сказала Н.Стрілець. - Дуже вдячна всім вам, хто приймав участь в конкурсі. Дуже гарні роботи. Я підрахувала, що за 10 років, які проводиться конкурс, в ньому прийняли участь більше трьох тисяч дітлахів. Цявляєте, яка творча молодь і творчі діти живуть в нашому місті?"

Маргарита Бабенко від імені управління освіти вітала присутніх в залі із новорічними різдвяними святами. "У слов'ян є таке слово "благо". Так от я вам бажаю всього, що пов'язано з ним: благополуччя, благородних ідей. Нам було дуже важко віддати свої голоси за ту чи іншу роботу. Тому що кожна з них дуже індивідуальна, дуже творча. Біля багатьох робіт ми зупинялися, щоб зрозуміти наскілки індивідуальне бачення дитини, з чим асоціюється воно, і як ви вмієте це все передати. Всі сьогдні переможці. Але найкращі майстри отримають дипломи і подарунки. Ви, діти, молодці. Але не забувайте подякувати батькам, які творили разом з вами роботи, а також педагогів, які надихали вас, які підказували як це зробити", - сказала Маргарита Миколаївна.

Безперечно, конкурс не зміг би відбутися, якби не було спонсорів. Традиційно ними являються компанія "Наше дело", музей, управління культури, освіти і науки. Цього разу до них приєднався народний депутат Верховної Ради Олександр Іванович Дубінін. Оксана Попельнюк, помічник О.Дубініна, передала усим присутным його побажання миру, щастя і добра. "Каждая работа участников конкурса талантливая. Даже если они не станут в будущем Мане, Пикассо, Шишкиным. Но эти дети умеют создать вокруг себя красоту и радость. Пожалуйста, творите, вдохновляйте, потому что увлеченный человек никогда не может быть несчастным", - сказала Оксана Попельнюк.

Лауреати конкурсу отримали дипломи і подарунки від спонсорів.

Текст: Віктор КУЛЕНКО.

Фотоальбом http://vk.com/album84493189_227031041