IMG_5256.JPG

"Україна – єдина країна!" - головний меседж сьогодення. Саме це було гаслом Всеукраїнського заходу "Єдина країна - онлайн", розповідає заступник директора з реклами та маркетингу

Дніпродзержинської ЦБС Тетяна Дороніна.

20 серпня 2015 року до Дня Незалежності у Центральній міській бібліотеці ім.Т.Г. Шевченкав стартувала Всеукраїнська онлайн-гра: «Бібліотеки єднають молодь» в рамках проекту "Єдина країна-online", у ході якої в режимі онлайн бібліотека по скайпу з'єдналася з 11 містами України: Арциз, Бердянськ, Запоріжжя, Львів, Мелітополь, Острог, Слав'янск, Суми, Харків, Хмельницький. Гра проходила у форматі "Що? Де? Коли?"
Серед гравців були хлопці і дівчата студенти, старшокласники міста Дніпродзержинська.
"Завдяки скайп-зв'язку, всього лише за годину молодіжна команда знавців відвідала 12 регіонів України! , - зазначила організатор заходу Тетяна Дороніна. - Учасники на перебій відповідали на складні питання, які їм задавали бібліотекарі з різних регіонів України".

IMG_5264.JPG

А питання були цікаві та різнопланові:
- про історію Дніпрогесу (Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва).
- про затоплене місто Бакота (Хмельницька міська бібліотека),
- про острозький замок (Лариса Лаптєва - сучасний бібліотекар з Острога),
- про крейдяні гори в природному парку «Дворічанському» (Харківська обласна бібліотека для юнацтва),
- про Кам'яну могилу (Мелітопольська центральна районна бібліотека),
- про герб міста Арциз Одеської області (Арцизька центральна районна бібліотека),
- про пам'ятник першодрукареві Івану Федорову у Львові (Львівська центральна міська дитяча бібліотека),
- про історію назви центральної вулиці м. Суми - Соборної (Сумська універсальна наукова бібліотека)
- про автора слів пісні «Дивлюсь я на небо» Михайла Петренка (Слов'янська центральна бібліотека),
- про відомого бактеріолога і вихідця з Бердянська В.А.Хавкіна, який створив вакцину проти чуми (Бердянська центральна міська бібліотека).

Учасників гри оцінювало компетентне журі: краєзнавець Любов Алексієвська, художник Ольга Жежер, бібліотекар Наталія Бохан, завідуюча юнацьким відділом Валентина Суха.

IMG_5251.JPG

Команда знавців виграла гру. Можливість віртуального майданчику для спілкування молоді - величезна! Спілкування читачів між регіонами України стало можливо завдяки безкоштовному Інтернету в бібліотеках. З'явилося місце для спільних ініціатив з громадянської позиції юнацтва різних куточків України, для загальних обговорень проблем в соціумі, ідей зробити свою країну краще, прагненні пізнати нове, розкритися в спілкуванні з ровесниками, просто поїхати в гості один до одного.