1985_28_июня_Комсомол.JPG

Якби комусь з цих хлопців довелось заповнювати анкету, напроти запитання про життєву позицію вони з повним правом могли б написати - активна. В різний час і по різному стали молоді металурги ватажками комсомольських організацій цехів Дзержинки. Хтось комсоргом уже не один рік, а інший засвоює перші "ази" цієї копіткої роботи. Сергій Колесник, наприклад, як кажуть, має великий досвід роботи. Свідчить це про те, що молодь довіряє йому, а він, в свою чергу, прагне виправжати довір'я, дорожить ним. А Євген Онищенко лише один рік ватажком. Нелегким він був. Та зроблено головне - згуртовано актив, створено два нових КМК, пожвавилось внутріспілкове життя.

Зроблено цей знімок в один із літніх вечорів. Після трудового дня зібрались комсомольські активісти комбінату обговорити завдання, поставлені партією перед народом. Настрій чудовий - є всі можливості виконати наказ. Вони поведуть молодь за собою, бо вміють вчитися самі й навчати інших, організувати цікаві справи і загорітись на добре починання, радіти разом з іншими і ділити з ними гіркоту невдач. Та хіба перелічити всі складові авторитету комсомольського ватажка!

Попереду чекає немало справ. Тому є про що поговорити і посперечатись. Навіть якщо нарада вже й закінчилась.

На знімку: (зліва направо) секретарі комсомольських організацій Л.Марченко з механічного цехуГ.Конгадзе з відділу автоматизованних систем управління виробництвом, С.Колесник з управління залізничного транспорту, А.Валяр з новопрокатного цеху, В.Юрченко - заступник секретаря комітету комсомолу підприємства, Є.Онищенко з рейко-балкового, В.Волкова - член комітету комсомолу металургійного комбінату імені Дзержинського.

Е.Батура, працівниця металургійного комбінату імені Дзержинського.
Фото А.Галича.
"Дзержинець" 28.06.1985.