Артіль "Прогрес", в якій працюють переважно інваліди Вітчизняної війни, - найбільша в нашому місті. Її правління (голова т.Бєлобородов) проявляє ініціативу в справі дальшого розширення сітки пошивочних і ремонтних майстерень.

Багато дніпродзержинців користуються майстернями індивідуального пошиву одягу цієї артілі, багато з них носять взуття, виготовлене нею. В 1953 році артіль випустила для трудящих міста 31 тисячу пар різного взуття, а за перше півріччя цього року вже 32.700 пар. Зараз щомісячне виробництво його збільшується ще на кілька тисяч пар завдяки організації нової великої взуттєвої фабрики.
Ця майстерня, що днями почала працювати, розмістилася по вулиці Арсенічева. Вона є не тільки найбільшою, але й найкраще обладнаною з усіх взуттєвих майстерень міста.
Приємно зайти замовцеві у простору, красиво і зручно обладнану приймальню. У двох вітринах можна бачити зразки взуття різних фасонів, яке виготовляється тут. Для примірки є затишні кабінки.
Цехи майстерні розміщені в просторих і світлих приміщеннях. В заготовочному цеху машини працюють на електроенергії, а це дозволило повисити продуктивність праці заготовщиків майже вдвічі. В майстерні установлюється привезена з Ленінграда спеціальна машина для обробки взуття, якої досі не було в майстернях міста.
Артіль порадувала трудящих міста справді культурною новою взуттєвою майстернею.
Розпочала працювати і друга нова майстерня артілі - по виробу хутряно-руквичних виробів. З Полтави привезено скорняжні машини і це дає змогу краще організувати виготовлення дуже потребної для населення продукції. Тут освоєно і зараз налагоджується випуск хороших чоловічих шапок, жіночих і дитячих муфт, дитячих хутряних шапок, шкіряних рукавичок на хутрі і байковій підкладці, хутряних тілогрійок.
Слід побажати, щоб працівники цієї майстерні, поліпшуючи якість своїх виробів, побільше виготовляли їх для населення міста.

"Дзержинець" 15.08.1954.