Нещодавно було проведено повторний онлайн-аукціон з продажу частини майна колишнього Дніпровського металургійного комбінату. Відповідну інформацію розміщено на сайті "Prozorro.Sale". Про це повідомляє https://nashreporter.com/index.php/uk/suspilstvo/u-kamyanskomu-prodaly-zavodski-bazy-vidpochynku-hurtozhytky-ta-vidomu-dytyachu

 

До складу лоту увійшли 17 об’єктів:

Дев`ять баз відпочинку, в тому числі "Металург". Вони розташовані у с. Іванівка, Курилівка, Плавещина (Петриківський район);
Дитячий оздоровчий комплекс "Лісова казка" (колишній дитячий табір "Дзержинець") та дитяча дача у с. Могилів (Царичанський район);
будівля котельної на вул. Логінова (Кам'янське);
5 гуртожитків на вул. Волкова (Кам’янське).
Зазначимо: реалізація цього майна (дивіться за посиланням) здійснюється у межах справи про банкрутство ДМК.

З першої спроби (у вересні 2022-го) не вдалося знайти покупця, тому в жовтні було призначено повторний аукціон з можливістю зниження початкової ціни. Спочатку майно оцінили у 17 млн 212 тис. 102 грн (без ПДВ), але охочих викласти такі кошти не знайшлося. На повторному аукціоні ціну лота було знижено до 13 млн 769 тис. 681,6 грн (без ПДВ).

 

 

Хто став переможцем торгів

Єдиний учасником аукціону виявилося товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Соціальні ініціативи Запоріжжя", яке запропонувало за лот 13 млн 631 тис. 984,78 грн. (без ПДВ). Цінову пропозицію було схвалено. Отже юридична особа стала переможцем електронних торгів та вже сплатила за вказане майно 1 млн 104 тис. 328,46 грн.

За даними держреєстрів, ТОВ зареєстровано у березні 2013 року. Юрособа знаходиться у Запоріжжі.

Чим займається:

діяльність лікарняних закладів (основний);
загальна медична практика;
функціювання театральних і концертних залів, спортивних споруд;
неспеціалізована оптова торгівля;
діяльність готелів і подібних засобів тимчасового розміщування.
У держреєстрі засновником ТОВ "Соціальні ініціативи Запоріжжя" вказано ПАТ "Запоріжсталь", кінцевим бенефіціаром якого є Рінат Ахметов.

Яке ще майно ДМК продано

Наприкінці вересня поточного року пройшов електронний аукціон з продажу таких об'єктів: нежитлові будівлі на вул. Тритузній, комплекс будівель у с. Степове (Дніпровській район), їдальня на вул. Ясюковича, товарна база на вул. Тритузній, магазини на пр. Гімназичному та Шевченка, три гуртожитки на вул. Республіканській, Волкова, Чарівній (колишній Тагільській), овочесховище на вул. Вокзальній, гараж на вул. Димитрова, а також автомобільний, залізничний транспорт, обладнання, продукція та інше рухоме майно. Лот придбало ПрАТ "Камет-Сталь" за 109,93 млн грн (дивіться за посиланням).

Нагадаємо, минулого року у межах справи про банкрутство ДМК відбулася низка аукціонів у системі "Prozorro.Sale". Пішли з молотка такі об'єкти меткомбінату, як: КСЦ "Дніпровець", санаторій-профілакторій на Дніпробуді, комплекс будівель на вул. Цементній, вбудоване приміщення на пр. Свободи, три квартири, база для водних видів спорту на вул. Портовій, ДК металургів на вул. Спортивної та санаторій-профілакторій "Дзержинка" на вул. Логінова. Продано і сам завод ДМК, який купив "Метінвест" за 9,17 млрд грн.