Російським тенісистам можуть заборонити участь на Вімблдоні

Як відомо, тенісні структури ITF, ATP, WTA та всі чотири турніри Великого Шолома засудили військове вторгнення Російської Федерації за підтримки Білорусі на територію України. ITF прийняла рішення усунути усі російські та білоруські збірні від участі у всіх командних турнірах, а ATP та WTA заборонили тенісистам виступати на індивідуальних змаганнях під прапорами своїх країн.

Тепер, як повідомляють британські ЗМІ, міністр спорту Найджел Хаддлстон веде переговори з Всеанглійським клубом лаун-тенісу та крокету про створення переліку правил, які забороняють російським спортсменам брати участь на Вімблдоні, якщо вони не засудять війну.

"Ми ведемо діалог з представниками різних видів спорту, розмовляємо про те, якою має бути реакція. Абсолютно ніхто не повинен виступати під прапором Росії. Але тепер я думаю, що нам потрібно вийти за рамки цього рішення. Я вважаю, нам потрібні деякі гарантії того, що спортсмени не є прихильниками Путіна, і ми думаємо, над тим, які вимоги нам можуть знадобитися, щоб отримати гарантії щодо цього", - заявив сьогодні Найджел Хаддлстон.

За словами міністра, Великобританія розглядає можливість досягнення "великого глобального консенсусу" з іншими країнами щодо того, як слід ставитись до окремих гравців із Росії на різних турнірах.

"Ми уважно вивчаємо це питання і обмірковуємо наслідки. Тому що я не думаю, що люди приймуть спортсменів, які явно "несуть російський прапор", зокрема, якщо є якась підтримка Путіна та його режиму", — додав Хаддлстон.

Також британський міністр вважає, що найближчим часом Росія не повернеться на міжнародну спортивну арену.

"Я думаю, що санкції триватимуть ще якийсь час, включаючи те, що Росія не зможе брати участь у великих спортивних заходах зараз, а повернутися зможе через багато-багато років. Я думаю, що пройде чимало часу, перш ніж ми знову привітаємо Росію на світовій спортивній арені".

Цього року чемпіонат Вімболдону повинен пройти з 27 червня по 10 липня.

Джерело https://btu.org.ua/news/mirovoy-tennis/38703-smi-rossijskim-tennisistam-mogut-zapretit-uchastie-na-uimbldone.html