Вихованець тенісної школи СК "Прометей" Ілля Марченко припинив виступи у великому челленджері ATP з призовим фондом 92 040 €+H "TEREGA OPEN PAU-PYRENEES" у Французькому місті По.

У матчі третього раунду Марченко у впертій боротьбі поступився російському тенісистові Теймуразу Габашвілі (АТР 277) - 4:6, 7:5, 5:7. У другому сеті Марченко поступався 0:3, але зрівняв рахунок, а потім двічі подавав на матч: при рахунку 5:4 і 6:5. Друга спроба виявилася успішною. У вирішальній партії боротьба була рівною, але в останньому дванадуятому геймі українець програв свою подачу. Він відіграв два матчбола, але все ж поступився. Таким чином в особистих зустрічах між Марченко і Габашвілі рахунок скоротився до 4:2, але залишається на користь українця.

По ходу турніру екс-"прометеєвець" в стартовому матчі зломив завзятий опір німецького тенісиста Маттіаса Бахінгера, посіяного під одинадцятим номером: 3:6, 7:6 (10), 6:4. На наступній стадії виступів, в 1/8 фіналу, наш земляк у трьох сетах здолав аргентинця Марко Трунджелліті - 2:6, 7:5, 6:1. Суперники провели на корті 1 годину 45 хвилин.