Вихованець Кам'янської тенісної школи "Прометей" та капітан національної збірної у Кубку Біллі Джин Кінг Ілля Марченко розповів про стан свого здоров'я після перенесеної операції на правому коліні, повідомляє сайт https://btu.org.ua/news/ukrainskiy-tennis/ 50232-pervaja-raketka-ukrainy-perenes-operaciju-na-kolene.html

"Я вже кілька років граю з болями в колінах, – сказав Марченко у коментарі порталу BTU. - Здебільшого, звичайно, маю проблемне ліве коліно, але там уже не радять робити операцію. Там особливо нічим не допоможеш. А зараз прооперували якраз те, що здоровіше. Там нічого такого особливо не робили: почистили хрящ і видалили частину меніска. За термінами на відновлення дають шість тижнів, але поспішати мені особливо нема куди. Я стану дивитися, коли буду готовий, тоді і повертатимуся до тренувань і турнірів.

Лікарі мені вже не вперше радять закінчувати кар'єру, бо проблеми ці вже нікуди не подінуться. І вони не рекомендують продовжувати інтенсивні турнірні навантаження. Але поки що я з цим не визначився. Тому чи зможу я продовжувати грати на високому рівні чи ні, дивитися тоді, коли вже відновиться це коліно".


Нагадаємо, що 36-річний Ілля Марченко – перша ракетка України в одиночному розряді. Цього тижня він посідає 304 місце в рейтингу АТР. Два тижні тому стало відомо, що Марченко став новим капітаном жіночої збірної України у Кубку Біллі Джин Кінг.