Чернов1
 
Два дні, 28 і 29 липня, в білоруському місті Волковиськ (Гродненська область) проходив другий етап Кубка МАСЕС з мотокросу серед країн Східної Європи та відкритий чемпіонат Республіки Білорусь.
 
Україну на змаганнях представляли Дмитро Чернов (Кам'янське), Дмитро Цап (Дніпро) і Микита Вакуленко (Кропивницький). Наш земляк, 18-річний студент індустріального коледжу Дмитро Чернов як завжди був налаштований на перемогу. У нього були гідні суперники-білоруси: Артем Сазановець з міста Орша і місцевий спортсмен Віталій Махнов. Як повідомив Володимир Чернов, батько Дмитра, в першому заїзді була запекла боротьба до останнього кола. Першим їхав Сазановець, другим Чернов, третім Махнов. Дмитро "сидів на хвості" у Артема, вибираючи можливість атаки і при цьому стримував натиск Віталія, який був позаду. За півкола до фінішу Чернов, ризикуючи, пішов на обгін, і йому майже це вдалося. Але  падіння відкинуло нашого земляка на третє місце. У перерві білоруські уболівальники підходили до Дмитра і висловлювали подяку за гарну їзду і боротьбу. "Діма налаштувався на другий заїзд, але стався завал зі старту, - каже Володимир Чернов. - Весь заїзд він їхав на пробитому колесі, але тим не менше фінішував і посів третє місце. А переміг Віталій Махнов".
 
Плакат змагань
 
Треба нагадати, що лідер українського мотоспорту Дмитро Чернов зараз тренується у чемпіона Європи, майстра спорту міжнародного класу Романа Морозова і виступає за його команду "Morozov Team". На першому етапі Кубка МАСЕС, який проходив в квітні в Кишиневі (Молдова) майстер спорту Дмитро Чернов зайняв перше місце. Він же лідирує і за підсумками двох етапів.
 
ДОВІДКА
 
МАСЕС - Асоціація країн Центральної Європи, яка об'єднує любителів мотоциклетного спорту з 8 країн: Білорусь, Литва, Молдова, Польща, Румунія, Словаччина, Україна. У 2018 році в Асоціацію увійшла Чехія.
 
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.