1Шашки дівчата

 

Дев`ятого березня завершився останній найпрестижніший чемпіонат Кам`янського з шашок-64 у найстаршій віковій категорії (юнаки і дівчата до 26 років). Cаме сюди протягом декількох тижнів намагалися потрапити гравці молодших вікових груп (до 8, 10, 13, 16, та 19 років).

 

1Шашки юнаки

Найсильнішим шашкістом міста 2024 року серед молоді став майстер спорту Олександр Шнейдер. Саме вихованцю тренера І.Губарєва вдалося без поразок пройти семитурову турнірну дистанцію за швейцарською системою і набрати 12 очок з 14 можливих. На другому місці учень ліцею інфрмаційних технологій (ІТ), кращий юніор міста майстер спорту Андрій Блоха (тр. І.Губарєв). "Бронза" у учня ліцею № 30 Максима Кривоноса. Вихованець тренерки Альони Губарєвої набрав 8 очок. У лідера молодших кадетів в активі одна перемога і шість партій з нічийним результатом, серед яких з лідерами турніру.

Сенсаційною перемогою юної учениці ліцею ІТ Марії Діденко (тр. І.Губарєв) завершилася першість серед дівчат. При рівності очок з призерками змагань, додаткові критерії виявилися кращі у Марії. Друге місце з 8 очками посіла кандидатка в майстрині спорту, учениця ліцею № 11 Аріна Федорченко. До речі, вихованка тренера Дмитра Савінського у цьому році виграла Кубок України серед жінок у швидкій грі. Третє місце дісталося студентці ДДТУ Анастасії Губарєвій. Нагадаємо, що вихованка тренера І.Губарєва на останньому Кубку України теж була третьою у "бліці".