В день народження українського Кобзаря, в Кам`янському провели великі змагання, зібравші разом багатьох чемпіонів та призерів світу, Європи і України.

Весняний турнір з міжнародних шашок серед чоловіків та жінок, відбувся 9 березня в ліцеї № 40. Організаторам, міській шашковій федерації та комунальному закладу "Спорт для всіх", вдалося зібрати 27 переможців та призерів чемпіонатів світу, Європи, України та Дніпропетровщини. Отримати нагороди в своїх вікових категоріях мали також шанс і найчарівніші учасниці змагань.

 

 

Після кількагодинних перегонів на дошках із чорно-білими клітинками, що проходили за швейцарською системою, суддя змагань Заслужений тренер України Ігор Губарєв оголосив остаточні результати турніру. Як і прогнозувавли спеціалісти, в трійку найсильніших ввійшли два майстри спорту, чемпіони світу учень ліцею НІТ Андрій Блоха (2021) і Олександр Коробський (1996), а також кандидат в майстри спорту Добриня Савінський (ДДТУ). В такому порядку вони і посіли призові місця.

 

 

В своїх вікових категоріях неперевершеними стали:

до 10 років - Мирослава Бердник (гімназія № 39)
до 13 років - Маря Діденко (ліцей НІТ)
до 16 років - Арина Федорченко (ліцей № 11)
до 19 років - Анастасія Губарєва (ДДТУ)
до 27 років - Альона Вовк ("Камет-сталь")
+ 27 років - Альона Губарєва (тренерка ДЮСШ № 3)

По завершенню змагапнь, головна спеціалістка Кам`янського закладу "Спорт для всіх" Ірина Панус вручила всім призерам спортивні нагороди та подарунки.