Тричі протягом року Андрій Блоха, вихованець заслуженого тренера України Ігоря Губарєва виконував норматив майстра спорту з шашок і чекав на його присвоєння майже рік.

Вперше Андрій Блоха виконав норматив на чемпіонаті України з шашок-64 серед чоловіків. Тоді юний спортсмен посів сьоме місце серед найсильніших шашкістів України, набравши 9 очок.

Два місяці потому він вдруге виконав норматив майстра спорту. Сталося це на чемпіонаті України з міжнародних шашок, де 16-річний кам'янчанин став п'ятим серед чоловіків.

Третього разу норматив Андрій Блоха виконав на молодіжному чемпіонаті світу з шашок-100, коли зумів стати найсильнішим шашкістом у світі серед кадетів-однолітків.

Чемпіонський титул дорівнює міжнародному званню "майстер FMJD", а це, у свою чергу, згідно з Положенням про Єдину спортивну класифікацію України, дорівнює нормативу майстер спорту України.
Але на шляху до бажаного спортивного звання виникли перешкоди: спочатку виявилось, що національний рейтинг кандидата у майстри спорту в обох видах шашок не дотягує до "майстерського". Тому Андрієві довелось чекати до нового, 2022 року, коли в Україні оновлюється рейтинг-лист.

І ось коли всі документи для присвоєння звання були підготовлені та надіслані у Мінмолодьспорту, виникла ще одна перепона у вигляді нових технічних вимог до оформлення підсумкової таблиці. Здавалося б, вирішити цю проблему не занадто складно, але розпочалася війна і в Міністерстві стало не до того. Згодом таблицю все ж таки було оновлено та дані надіслано повторно. І ось, нарешті, наказом Міністерства молоді та спорту №2287 від 08.07.2022 року довгоочікуване звання майстер спорту України з шашок було присвоєно кам'янському спортсмену.

Джерело https://sobitie.com.ua