Переможцем шахового бліц-турніру пам`яті Сергія Титова, що пройшов у Кам`янському 7 вересня став Дмитро Хрестовий.

На відкритому майданчику Кам`янської кіноконцертної зали "Мир", 7 вересня змагалися шахісти. Турнір з блискавичних шахів був присвячений пам`яті п`ятиразового чемпіона міста Сергія Васильовича Титова (13.10.1958-02.09.2024). Після жарких баталій (в прямому і переносному сенсі) переможцем турніру став Дмитро Хрестовий, набравший 34 очка. Юнак виграв всі партії, крім однієї, яку звів зі своїм батьком до нічийного результату. Таким чином Юрій Хрестовий посів друге місце, маючи в активі 23 пункти. Третє-четверте місця поділили Олександр Стрельник та Володимир Савченко, набравші однакову кількість очок - по 16. До речі, Володимир Савченко після переїзду з Донбасу, приймає активну участь в шаховому житті Кам`янського.

Наступними етапами із серії турнірів пам`яті С.Титова будуть змагання зі швидких шахів (рапід) та класики, які відбудуться в кінці вересня на початку жовтня.

Довідка

Дмитро Юрійович Хрестовий народився 4 липня 2006 року у Мелітополі. Шахами почав займатися з першого класу під впливом батька. "Десь в п`ятому класі я виконав норматив кандидата в майстри спорту. Неодноразово ставав переможцем і призером чемпіонатів Мелітополя та Запорізької області, був чемпіоном України серед аматорів. В 2024 році на Чемпіонаті України до 18 років став бронзовим призером в класиці і бліці", - говорить Дмитро. Його старший брат Роман теж кандидат в майстри спорту з шахів, а батько Юрій має перший розряд. Обидва брата навчаються дистанційно в Мелітопольському університеті. 

 

Автор Віктор КУЛЕНКО

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=511875088203692&set=a.511877598203441