23 1024x1024шахи

Протягом п'яти днів (2-7 травня) в обласному центрі проводився особисто-командний чемпіонат Дніпропетровщини з класичних шахів. Чудово виступила команда Кам`янської ДЮСШ № 3, яка стала cрібною призеркою змагань.

Чемпіонат Дніпропетровщини з класичних шахів проводився в двох вікових групах: до 12 років (28 шахістів) та до 14 років (17 гравців). Одним потоком грали 14 дівчат обох вікових груп. На змаганнях були представлені шахісти Дніпра, Кривого Рогу, Нікополя, Верхньодніпровська, Петриківки. Честь Кам`янського захищали вихованці ДЮСШ № 3 (тренери Д.Задорожний, Д.Кір`янов).

"Кожного дня проводилися по дві гри. А всього було дев`ять турів, - пояснює тренер Дмитро Задорожний. - Завдяки високим індивідуальним показникам шахістів, наша команда у віковій групі до 12 років посіла друге місце. Срібні нагороди отримали: Владислав Литвин, який в особистому заліку набрав 6,5 очок і теж став другим; Катерина Малярова, посівша шосту сходинку з п`ятьма очками; п`яте місце у Давида Дунаєвського, який набрав 6 очок, як і ще два гравці, але за кращими коефіцієнтами вони опинилися вище нього. До речі, Влад Литвин виконав норматив першого розряду. Він, разом з переможцем чемпіонату Михайлом Алексеєнком із Дніпра, в цьому турнірі не мав жодної поразки. Першорозрядниками також стали гравці нашої другої команди (до 14 років) - Максим Юрченко і Семен Сучков. Нажаль, ми не змогли виставити на чемпіонат повноцінну команду, не знайшли дівчину цього віку. Зазвичай раніше команди комплектувалися так: три хлопці і одна дівчина. А цього разу було 2+1. Можемо порадіти за срібну призерку серед дівчат до 14 років Єлизавету Пацьору з Петриківки, яку тренує кам`янчанин Валерій Полташевський".

В подальших планах срібних призерів області учнів ліцею № 44 В.Литвина і К.Малярової, та Д.Дунаєвського (ліцей № 39) поїздка на Чемпіонат України, який пройде наступного місяці у Тернополі.

Текст Віктора КУЛЕНКА.
Фото http://chess.dp.ua