Тринадцятого серпня на літньому майданчику перед входом в Кам`янський кіноконцертний комплекс "Мир" відбувся черговий турнір вихідного дня зі швидких шахів.

Вісім гравців зіграли в два кола 14 турів. Кожному шахісту на партію давалося по 10 хвилин. За перемогу нараховували по три очка. Після чотиригодинного марафону суддя змагань Євген Цуканов оголосив підсумки. Перше місце посів тренер шахового клубу Руслан Скабельський. Він набрав 34 очка. На три очка менше у Андрія Козорога і друге місце. Третім став Ігор Крікент (30).

 

 

Руслан Євгенович Скабельський після дев`яти класів СШ № 43 продовжив навчання в індустріальному технікумі по спеціалізації обслуговування двигунів автомобілів. По закінченню, чотири роки працював адміністратором в букмекерській конторі, в АТБ. Юнак вирішив повисити свою професійну кваліфікацю, паралельно начаючись в ДДТУ. Звраз 32-річний Руслан Скабельський п`ятий рік  працює тренером в шаховому клубі "Юні таланти". "До війни у мене тренувалися 12 дітей. Після літніх канікул стане відомо, скільки залишилося в місті, а скільки виїхало з країни", - пояснює Р.Скабельський. Руслан полюбив цю логічну гру ще в першому класі. "Коли мама привела мене в школу, то побачила об`яву про набір в шаховий клуб "Орієнтир", що знаходився на Дружби народів. Так я став займатися у тренера Леоніда Парфентійовича Короля, - згадує Руслан. - Особливих результатів не досяг. Але в команді СШ № 43, коли виступав з Вадимом Євсевичем і Дмитром Задорожнім, ми декілька разів ставали переможцями турніру "Снігова королева". Крім шахів грав в футбол та баскетбол, благо зріст дозволяв. Трошки позаймався боротьбою дзюдо".

 

 

1 - Скабельський Руслан (34)
2 - Козорог Андрій (31)
3 - Крікент Ігор (30)
4 - Максимів Геннадій (27)
5 - Литвин Владислав (16)
6 - Іванін Михайло (12)
7 - Налісний Василь (10)
8 - Паркєєв Микола (4)

На верхньому фото: Скабельський - Козорог.

Текст Віктора КУЛЕНКА.