Кам`янський "Спорт для всіх" 11 серпня провів черговий турнір з швидких шахів (рапід).

Дванадцять шахістів замагалися на літньому майданчику кіноконцертного комплексу "Мир". Як пояснив суддя Євген Цуканов, турнір проводився за швейцарською системою і кожному гравцю на партію давалися по 10 хвилин. Хтось швидко долав свого суперника, комусь через цейтнот не вистачало дещиці до переможного завершення гри. Та через три з половиною години стали відомі переможець та призери, і головна спеціалістка "Спорт для всіх" Ірина Панус з задоволенням вручила їм медалі і грамоти.

З великим відривом від суперника, після дев`яти турів перше місце посів Михайло Резвов, набравший 25 очок. Другим став Геннадій Максимів (17 очок). Третім був Олександр Стрельник (16). Два гравці, Володимир Черданцев і Олександр Давідчик, набрали однакову кількість балів - по 15 і претендували на четверту позицію. Але кращий коефіцієнт дозволив посісти це місце Черданцеву. Давідчик - п`ятий.

 

 

Михайло Георгійович Резвов народився 14 грудня 1949 року в місті Жданов (Маріуполь). Після закінчення восьми класів СШ № 38 було навчання в індустріальному технікумі (на зварювальника) і на вечірньому відділенні металургійного інституту по спеціальності обладнання металургійних заводів. Потім праця на "Важмаші", "Азовсталі". І весь цей час Михайло не залишав гру в шахи, яку він полюбив ще в молодших класах. "Коли мені було десь вісім-дев`ять років, старші хлопці навчали грати в шахи, кожен потроху. Так що одного тренера у мене не було. З тих пір постійно граю. Я п`ятиразовий чемпіон Жданова серед дорослих шахістів (1965, 1976, 1978, 1979, 1981 роки)", - посміхаючись, каже М.Резвов.

Після того, як Михайло Георгійович переїхав на постійне місце проживання в Дніпродзержинськ (нині Кам`янське), він працював на ДМК старшим майстром конвертерного цеху і продовжував грати в свої любимі шахи. В 1990 році Михайло Резвов разом з Миколою Грицаном в чемпіонаті міста поділили перше місце. Потім кандидат у майстри спорту довго не грав. Повторний дебют відбувся 26 січня 2013 року. Пенсіонер Резвов і зараз продовжує приймати участь в різних шахових змаганнях. В молодості Михайло був різностороннім спортсменом. Має перший розряд з настільного тенісу і баскетболу. Крім шахів займався шашками (в 1964 році був чемпіоном міста і області серед юнаків), футболом, боксом, легкою атлетикою.

1 - Резвов Михайло (25)
2 - Максимів Геннадій (17)
3 - Стрельник Олександр (16)
4-5 - Черданцев Володимир (15)
4-5 - Давідчик Олександр (15)
6 - Косухін Максим (14)
7 - Крікент Ігор (12)
8 - Налісний Василь (11)
9 - Литвин Владислав (10)
10 - Петровський Віктор (9)
11 - Іванін Михайло (9)
12 - Лаврієнко Кирило (2)


Текст  Віктора КУЛЕНКА.