8315 1 e1469704623830


З 19 по 23 вересня у Кам’янському проходять «Дні сталої енергії», під час яких будуть організовані заходи, присвячені охороні навколишнього середовища і бережливого ставлення до енергоресурсів.

Дні сталої енергії» проходять у рамках реалізації Європейської ініціативи «Угода мерів». Ще в лютому 2015 року місто Кам’янське приєдналося до угоди і взяло на себе зобов’язання в галузі енергоефективності та відновлюваної енергетики. Кожне місто, що приєдналося до ініціативи «Угода мерів», має до кінця 2016 року розробити програму дій з досягнення конкретних цілей, а саме: скоротити викиди парникових газів на 20%, зменшити на 20% споживання енергії, збільшити на 20% частку відновлюваної енергетики. Міста, які підписали угоду і розробили програми дій з виконання взятих зобов’язань, зможуть скористатись додатковою можливістю отримувати фінансову, методологічну та технічну допомогу від Європейського Союзу. В Дніпропетровській області до угоди приєдналися Кривий Ріг, Нікополь, Кам’янське та інші міста. Дізнатись більше про зміст «Угоди мерів» можна на сайті: http://enefcities.org.ua/upload/files/CoM_ukr.pdf 

В рамках інформаційної акції «Дні сталої енергії» організація «Голос Природи» візьме участь в семінарі для представників ОСББ, а також у вуличній виставці 23 вересня на площі П.Калнишевського. Активісти «Голос Природи» поширюватимуть інформаційну літературу про проблеми в сфері енергоефективності та шляхи їх вирішення. На думку організації «Голос Природи», основною перешкодою на шляху підвищення рівня енергоефективності в ЖКГ і муніципальній сфері є недостатня кількість інструментів, які надають можливість звичайним городянам та ОСББ реалізовувати проекті з енергозбереження.

Євген Колішевський, виконавчий директор міської екологічної організації «Голос Природи»

Фото http://cheline.com.ua