592051 1597114087759860 5563546023135900684 n

 

У Кам'янському, 14 січня, під час проведення шостої зимової навчально-тренувальної школи "Кіокушин-кан стандарт–2024" учениці ліцею №39 Єва та Ярослава Бреславець, успішно пройшли екзаменаційний іспит на коричневий пояс (2 кю).

Сестри почали займатися кіокушин-кан карате в шість років у секції сенсея Євгена Колішевського (3 дан). Протягом 10 років дівчата активно приймають участь у семінарах, навчально-тренувальних школах, іспитах, а також успішно виступають на змаганнях від місцевого до міжнародного рівнів у розділах ката та куміте. Спортсменки мріють дійти до чорного поясу та завоювати титули чемпіонів Європи та світу.

"Кіокушин-кан карате – це непроста система підготовки, вона передбачає ведення поєдинків за правилами повного контакту, - розповідає Євген Колішевський, президент Кам'янської федерації кіокушин-кан карате. - Ось чому кіокушин-кан карате, а також інші версії кіокушина вважаються елітарними стилями. Незважаючи на всю складність та різноманітність навчальної програми, багато вихованців федерації результативно виступають на змаганнях у розділах "ката" (демонстрація техніки) та "куміте" (поєдинки), успішно освоюють навчальну програму та здають екзаменаційні іспити. У цьому плані сестри Бреславець є для багатьох каратистів гарним прикладом. Єва та Ярослава не мають ярко виражених, природних даних, але завдяки своїй старанності та працьовитості, впродовж тривалого часу успішно виступають на змаганнях та проходять екзаменаційні іспити, поступово наближаються до чорного поясу".