инфотур 2017 1

 

27 травня у Камянському, на майдані Героїв, з 10:00 до 15:00 пройде інформаційна акція, присвячена питанням енергозбереження, енергоефективності, розвитку відновлюваної енергетики, протидії зміні клімату та кліматичної адаптації.

Під час акції планується організація інформаційної виставки, розповсюдження тематичної літератури, демонстрація роботи сонячних панелей і колектора для нагріву води. Усі бажаючі зможуть отримати корисні поради щодо заощадження енергії в побуті, утеплення помешкання, дізнатися про нові механізми фінансування заходів з енергоефективності, можливості для ОСББ, а також практично ознайомитися з роботою приладів відновлюваних джерел енергії: зарядити гаджет чи подивитися екологічні короткометражки завдяки енергії сонця. Акція проводиться в рамках всеукраїнського інформаційного туру «Енергонезалежність – наша спільна справа», який проходить у 10 містах України. Головна мета туру – донести до кожного українця, що енергозбереження та енергоефективність – це єдиний шлях розвитку держави у найближчі 20 років, який дозволить економічно зростати, створювати нові робочі місця та водночас виконувати міжнародні кліматичні зобов’язання України, забезпечуючи комфортне життя для населення.

Довідка: Інфотур «Енергонезалежність – наша спільна справа» паралельно проходитиме в 10 містах України: Херсон (22 травня), Миколаїв (23 травня), Одеса (25 травня), Чернівці (28 травня), Івано-Франківськ (29 травня), Ужгород (31 травня), Кременчук (20 травня), Полтава (21 травня), Кам’янське (27 травня), Лубни (31 травня). Організаторами всеукраїнського туру виступають ГО «Екоклуб» у партнерстві з Національним екологічним центром України. Координаторами інфотуру в Полтавській області та м. Кам’янське виступають ГО «Еколтава», ГО «Охорона природи м. Кременчука» та ДГЕО «Голос Природи». Тур здійснюється за підтримки Української кліматичної мережі та міжнародних грантових програм «LINK» Регіонального Екологічного Центру та CLEEN / «Енергоефективність: створення коаліцій на місцях».

Деталі акції можна дізнатись за телефоном 067 681 13 16

Євген Колішевський, виконавчий директор громадської екологічної організації «Голос Природи»