Кнут після фінального бою1
 
В болгарському курортному місті Албена з 21 по 27 травня проходив чемпіонат Європи серед школярів. За нагороди на рингу билися понад 320 майстрів шкіряної рукавички.
 
Збірну України представили 20 спортсменів, троє із них - з Дніпропетровської області. Це Олександра Ільченко з Кривого Рогу, який завоював "бронзу" у ваговій категорії до 80 кг, а також два спортсмена із Кам`янського: Євген Агєєв (вагова категорія 65 кг), вихованець тренера Андрія Шешурєва з БК "Ринг" і Максим Кнут (54 кг), підопічний Валерія Шульги із ДЮСШ № 1. Для Євгена чемпіонат закінчився вже після першого поєдинку, в якому він програв Андрію Редца з Молдови 2:3. Більш довший шлях до бронзової медалі пройшов восьмикласник СШ № 25 Максим Кнут. Спочатку він виграв з сухим рахунком 5:0 у ізраїльтянина Ніва Рахаміма. В наступному поєдинку наш земляк переграв Даніеля Данічека із Чехії. Поступився він лиши в третьому бою майбутньому чемпіону Європи росіянину Спартаку Геворкяну 1:4. 
 
В активі збірної України 19 нагород, серед яких 5 срібних та 14 бронзових медалей.
 
А з 5 по 12 червня у столиці Болгарії Софії буде проходити чемпіонат Європи серед жінок. В змаганнях прийме участь і кам`янчанка Анастасія Чорноколенко, яка нині захищає честь Дніпра у ваговій категорії 81 кг.
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.