2680c575dc22d58915a71754d181e9879118d078
 
Українські звичаї, національна самобутність і місцевий колорит - все це об'єднає в собі III етнофестиваль «Козацька толока 2016». 20 серпня до себе в гості запрошує село Шульгівка Петриківського району. Відпочити в кращих українських традиціях і відчути дух козацький зможуть всі бажаючі. Про це повідомили в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.
 
20 серпня мальовнича Шульгівка Петриківського району буде і співати, і танцювати. Тут відбудеться масштабне музичне свято - III етнофестиваль «Козацька толока 2016». Початок - о 11 годині. Вхід вільний.
«Історія українського козацтва є однією з героїчних сторінок минулого. Так вважають вчені, які не одне десятиліття досліджують історію запоріжців. Ми маємо класичний приклад існування громадянського суспільства. Єдине, що нам залишається, - взяти самобутність на озброєння і творити історію України з урахуванням своїх коренів. В черговий раз це продемонструє етнофестиваль на Петриківщині», - зазначила начальник відділу департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Алла Кефель.
На гостей чекає насичена програма. Тут будуть і змагатися в перетягуванні каната, і гарцювати на конях, виступлять фольклорні колективи ...
Родзинкою свята стане екстремальне шоу від вихованців «Дніпро-Школи Козацький гарт». Хлопці з точністю відтворять бойові прийоми українських козаків.
Порцію адреналіну обіцяють на майстер-класі з володіння зброєю. На ньому можна навчитися ратному мистецтву запорожців.
Всі бажаючі зможуть відвідати виставку-ярмарок авторських робіт декоративно-прикладного мистецтва, покуштувати страви козацької польової кухні. Також можна буде власноруч створити унікальні сувеніри. Завершальним акордом стане дискотека в стилі етно.
Додаткова інформація - за телефоном (096) 33-08-546.
Як доїхати з Дніпра: з центрального автовокзалу - о 9:05 та 18:00.
Як доїхати з Кам'янського: о 7:30 і 10:20 - з автовокзалу на площі Дніпровського металургійного комбінату; о 14:55 - від зупинки 11 мікрорайону; з автовокзалу за центральним ринком автобусом на Могилів - о 11:40.
Організатор фестивалю - громадська організація «Шульгівська громада» за підтримки Дніпропетровської ОДА.
Мета заходу - відродження і популяризація національної культури, підтримка створення Національного природного парку «Орільський», розвиток зеленого туризму на Петриківщині.