ПЛОХАЯ ВОДА

Екологічна організація «Голос Природи» просить керівництво Дніпропетровської області та міста Кам`янське взяти під контроль стан води в лівобережному дренажному каналі. Наприкінці червня місцеві жителі та дачники виявили в дренажному каналі масовий мор риби, а також зміну кольору і запаху води. Серед населення є перші постраждалі. Організація «Голос Природи» рекомендує всім, чиє самопочуття після купання в дренажному каналі погіршилось, звернутися до інфекційного відділення.

Сільські жителі та дачники б’ють на сполох!

26-27 червня 2016 року жителі села Шульгівка та члени садівничих товариств виявили в дренажному каналі масовий мор риби, а також зміну кольору і запаху води. Прозора вода каналу несподівано стала жовто-коричневого кольору, жителі б’ють на сполох. Першими на звернення громадян відгукнулися громадські організації «Шульгівська громада» та «Голос Природи». Завдяки допомозі депутата Шульгівської сільської ради Віктора Зезюліна та активіста організації «Шульгівська громада» Олександра Стецюри вдалося організувати забір проб води та виїзд журналістів на місце події. Реагуючи на звернення занепокоєних жителів, організація «Голос Природи» подала письмові звернення до керівництва Дніпропетровської області та міста Кам`янське з проханням вжити заходів для забезпечення безпеки людей та притягнення до відповідальності порушників.

Всім постраждалим необхідно звернутися в інфекційне відділення

Існує припущення, що в дренажний канал були скинуті каналізаційні стоки. Забруднена вода вже досягла Кам`янського. В умовах спеки бактерії розмножуються дуже швидко, тому існує висока ймовірність зараження кишково-інфекційними захворюваннями мешканців, які проживають біля дренажного каналу від Шульгівки до Кам`янського. Купання в дренажному каналі також представляє небезпеку для здоров’я населення. Серед місцевих жителів та дачників вже зафіксовано перші випадки звернення дітей зі скаргами на погане самопочуття. Організація «Голос Природи» рекомендує всім, у кого після купання в дренажному каналі були неприємні симптоми (головний біль, нудота, розлад шлунка), звернутися до інфекційного відділення та обов’язково зареєструвати причину отруєння. Ці дані необхідні для збору статистики й оцінки розміру завданих збитків.

Євген Колішевський, виконавчий директор ДГЕО "Голос Природи"
+ 38 067 6811316
mailto:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
www.voice.dp.ua