255316 1


На думку колишнього лідера ПС Дмитра Яроша, нова ініціатива повинна виконати об'єднавчу функцію для ряду патріотичних організацій.

Колишній лідер Правого сектора, народний депутат України Дмитро Ярош презентував свою нову силу – Національний рух "Державна ініціатива Яроша" (ДІЯ, Державна ініціатива Яроша), Презентація пройшла у Львові в середу, 24 лютого, повідомляє https://ukr.media/ukrain/255316/

За словами Яроша, ДІЯ повинна виконати об'єднавчу функцію для ряду патріотичних організацій.

 

 

"Існує така ініціатива створення загальнонаціонального руху, який став би об'єднуючим для багатьох патріотичних сил у цей важкий для України час і зміг би реалізувати ті ідеї, які не реалізує нинішня влада", – зазначив він.

Ярош наголосив, що нова політична структура буде чимось нагадувати Народний Рух України перед отриманням незалежності. Вона об'єднає людей абсолютно різних політичних, ідеологічних напрямків, незалежно від мови, конфесійної приналежності і т. п.

Лідер нової сили зазначив, що її головна мета – навести порядок в тилу, тобто у "великій" Україні, включаючи столицю, без чого не можна повернути території окупованого Донбасу і Крим.

11 листопада Ярош зняв з себе повноваження керівника Правого сектора, відмовившись бути "весільним генералом".

28 грудня Ярош заявив про вихід його команди з Правого сектора і намір створити новий суспільно-політичний рух.