schok.JPG

У Сполучених Штатах знають, що Генеральна прокуратура України працює за радянським зразком. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков, повідомляє http://kozak.co.ua/index.php/politika/652-ekspert-poiasnyv-ch

"Тобто, високопосадовець-корупціонер, хабарник, злодій спочатку потрапляє в зону слідства Генеральної прокуратури, як за радянських часів. І вона вирішує чи треба займатися ним, чи ні. Фактично працює, як важіль впливу на політичне середовище", - пояснив Кочетков.

За його словами, США вважають Шокіна гальмом у реформуванні прокуратури.

"Бо він абсолютно підпорядкований президенту. Вважають, якщо витягти цю особу, то тоді антикорупційна машина поїде. Проте заміна однією людина нічого не змінить. Бо серед працівників ГПУ немає професіоналів. Туди завжди йшли або мажори або непорядні люди. Вони не вміють провести обвинувачення через суд і надати потрібні докази. Тому треба міняти увесь її склад", - зауважив експерт.

Проте, змін не хоче сам президент Порошенко.

"США не працюватимуть за нас, але відставкою Шокіна намагаються задати правильний вектор. Порошенко ж не хоче змін. Вважає, що вибіркове правосуддя не варто змінювати. Але, якщо на нього натиснуть, погодиться на зміну генпрокурора. Його поставлять перед вибором: або ви працюєте, тоді гроші є. Якщо - ні, то їх немає. Незабаром побачимо або ця відставка відбудеться наступного тижня, або Порошенко спробує затягти з нею до середини наступного року", - прогнозує Кочетков.