im578x383-pomoglo-li-otechestvennym-proizvoditelyam-vvedennoe-v-avguste-embargo.jpg

 

Уряд Росії ухвалив рішення ввести з 1 січня 2016 року продовольче ембарго проти України. Про це повідомив міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, передає http://www.unn.com.ua/uk/news/1521652-rosiya-vvodit-sanktsiyi-proti-ukrayini-z-novogo-roku  з посиланням на ТАСС.

"Оскільки Україна приєдналася до санкцій проти Росії - економічних, фінансових, ми прийняли рішення про введення захисних заходів у вигляді продовольчого ембарго. Просто це рішення має відстрочений характер. Воно теж відстрочено до 1 січня ", - заявив О.Улюкаєв.

З його слів, є високий ступінь ймовірності, що Росії доведеться в односторонньому порядку захищати свій ринок від неконтрольованого доступу товарів через митну територію України, товарів з третіх країн, насамперед з країн Європейського союзу.

"Цей захист йтиме передусім по лінії введення режиму найбільшого сприяння. Підстав для того , щоб зберігати нульову ставку митного тарифу з Україною, в такій ситуації ми мати не будемо", - підкреслив російський міністр.

Нагадаємо, що 16 вересня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію списку санкцій проти 388 фізичних і 105 юридичних осіб, раніше затвердженого Радою національної безпеки і оборони України.

Економічні санкції торкнулися 29 російських банків, більше 20 російських авіакомпаній, кількох підприємств військово-промислового комплексу, найбільших російських виробників антивірусних програм.

Раніше єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом зазначила, що у Європейському Союзі роблять все можливе для уникнення негативних наслідків після набуття чинності рішення про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС з 1 січня 2016 року.