CпектрNMqiUBgq25k

Жителі Кам'янського минулі вихідні святкували 266-ту річницю з дня заснування свого міста. У всіх куточках міста проводились різноманітні розважальні заходи. Головні події відбувались на площі Калнишевського і в міському парку відпочинку.

Фотоальбом https://vk.com/album84493189_236097400 

Поодинці і цілими сім'ями люди неквапливо прогулювались. Було дуже багато знайомих облич. Почесного громадянина міста Олега Миколайовича Мороза я впізнав не відразу. Це тому, що він був неголений (мабуть хоче відростити бороду, - прим. автора).

МорозhWTcIDQdq5Y

Різними барвами переливались стенди лакофарбового заводу "Спектр", якому в цьому році виповнюється 80 років, а також його живі "експонати".

ЗебраrvdbD3rfSX0

З обох боків алеї, яка веде до входу в парк відпочинку, розташувались стенди. Міська центральна бібліотека імені Т.Г.Шевченка започаткувала історико-краєзнавчий проект "То є місто Кам'янське", який презентувала її директор Тетяна Іванівна Герасюта разом з бібліотекарями.

ГерасютаixteYlV0Cgs

Екскурс по виставці міні-музеїв закладів освіти міста "Музей і діти" для шановних гостей провела Лариса Миколаївна Долина.

ДОЛИНАBkTTE7F4HU

Роздивляючись експонати, міський голова Андрій Леонідович Бєлоусов і народний депутат України Олександр Іванович Дубінін, біля одного затримались довше. Це були шкільні предмети, які вийшли із вжитку вже досить давно. Сівши за шкільну парту, Бєлоусов і Дубінін з гумором поринули в шкільні спогади. Свої побажання вони написали в зошитах, ручками зі сталевими перами, вмочуючи їх в чорнильниці.

МЕРb2DNnh vGGE

Дальше очільник міста і народний депутат по дорозі до літньої естради, де пізніше вони нагороджували кращих спортсменів і тренерів, подивились виставку робіт учнів дитячої художньої школи імені Івана Першудчева, гуртка "Іграшки лялька-мотанка", так званого "Сорочинського ярмарку". А також змогли прийняти участь в майстер-класі з декупажу, який провела для них Ірина Олексіївна Іванова із СШ № 37.

ДекупажSf3GlwQZew

Текст: Віктор КУЛЕНКО.