ukraine1.jpg

Конституція - основний Закон будь-якої держави. У ній записані усі права та обов'язки, якими повинні жити люди цієї країни. Конституція України прийнята 28 червня 1996 року. Ми, українці, відзначаємо це свято щорічно 28 червня.

Дніпродзержинська бібліотека-філія № 7 провела масовий захід "Подорож у країну права" до Дня Конституції у літньому оздоровчому таборі "Вітамін" КЗ "СЗОШ № 44".

Як розповіла замісник директор центральної міської бібліотеки ім. Т.Шевченка Тетяна Дороніна, бібліотекар ознайомила дітей з їх правами та обов'язками. Розповіла легенду про державні символи. Проводились цікаві вікторини з казок ,на прикладі яких діти відгадували, які права і ким з казкових героїв були порушені. Гра проводилась у вигляді літературного потягу. Граючись діти побували на станціях "Моя країна - Україна", "Чи знаєте ви?", "Захищаємо права казкових героїв", "Казкова пошта", "Виконуємо свої обов'язки".

В грі естафеті "Будь першим" учасники змагалися, хто першим донесе прапорець до своєї команди. Діти приймали участь у різних конкурсах.

Гра-зустріч закінчилася. Але хочеться сподіватися, що діти в ігровій формі отримали усвідомлення про захист своїх прав, всього того, що дає громадянину Конституція Української держави.