Вчені постійно дізнаються всі нові відомості про давно відомих і нещодавно виявлених створення тваринного світу. Ці відкриття іноді вражають настільки сильно, що здаються нереальними. Природа вміє дивувати і моментами навіть шокувати. Тому хочеться поділитися з вами цікавою інформацією.


* Забарвлення фламінго від природи не рожеве. Птахи з'являються на світ сірими, і тільки з часом їхнє оперення набуває звичного для нас рожевого забарвлення. Вся справа в раціональних птахів. Він складається з особливих рачок і синьо-зелених водоростей, які містять натуральний рожевий барвник каротиноїд. Саме і він робить їхнє пір'я настільки яскравим і привабливим.

* Серце креветки знаходиться в її голові.

* Очі північних оленів взимку стоять синіми. Така адаптивна здатність дає можливість тваринам краще бачити при слабкому освіті. Цікаво, але у деяких оленів очі взимку можуть ставати не тільки синіми, а й зеленими.

* У природі не існує самців траурних геконів (Lepidodactylus lugubris). Це повністю жіночий вид, здатний сам самовідтворюватися без участі. Близько 70 видів тварин у світі показали схожу поведінку, серед них деякі краби та равлики.

* Перед тим, як стати метеліком, гусениця перетворюється на желе. Коли гусениця стає лялечкою, у неї далеко не відразу виростають крила. спочатку її тіло перетворюється на в'язку речовину, яка за деякий час перетворюється в чудову комаху.