1 DSC2425

28 грудня краєзнавці товариства "Дніпродзержинськ-Кам'янське" провели останнє в 2017 році засідання (118-е за дев'ять років існування).

Воно пройшло в форматі капусника. Знову, як і на попередньому засіданні, для краєзнавців було запропоновано мозковий штурм - відгадування місць Кам'янського по старим фотознімкам, або сфотогорафованих з незвичного ракурсу.

 2 DSC24123 DSC2413

Ідейний натхненник, так би мовити "мама" місцевих любителів старовини Тетяна Герасюта зачитала 12 заповідей краєзнавця і провела конкурс, в якому кожен підбирав синонім до цього слова. Вийшов досить значний перелік. Але всіх перевершила Римма Занько, яка дома підготувала по алфавіту понад шість десятків синонімів. Особливо всіх розвеселило визначення "Шульгашко" (від призвіщ краєзнавців Тараса Шульги і Віктора Ольгашко).

Присутні аплодисментами поздоровили Любов Алексієвську, лауреата міської премії в галузі культури "Кам'янське мистецьке перевесло" за популяризацію краєзнавства та проведення авторських пішохідних екскурсій рідним містом.

4 DSC2436

А коли Олександр Слоневський оголосив, що буде робить доповідь про біографію художника, який жив в знаменитому будинку зі шпилем, все напружилися. Адже ніхто до цього не знав його справжньої життєвої історії. Але виявилося, що гуморист ще з часів шкільної лави, і тут не забув придумати фантастичну історію. У сюжет він вплів булгаковських "Майстра і Маргариту", а також містичні твори Гоголя і Достоєвського.

5 DSC2445

Порадували присутніх Юрій та Антоніна Питель. Юрій прочитав власні байки, а Тоня заспівала кілька пісень.

6 DSC2449

Таким чином місцеві краєзнавці підвели підсумки плодотворної роботи в 2017 році. А вже з нового року розпочнеться відлік ювілейного, десятого року існування краєзнавчого товариства "Дніпродзержинськ-Кам'янське".

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.