Як не дивно, краватка - цей типовий чоловічий аксесуар має військове коріння. Перші свідчення того, що в давнину носили краватки, належать Китаю й датовані приблизно 200 роком до нашої ери. Річ у тім, що імператор Цінь Ши Хуанді так боявся смерті, що спершу заповів поховати всіх своїх стражників разом з ним для захисту в потойбічному світі. Зрештою за порадою почту наказав створити лише точні копії охоронців. А 1974 року ці статуї "теракотової армії" виявили археологи й помітили на шиї в кожного воїна пов’язки, подібні до краватки, — подарунок лідера на знак визнання хоробрості. Про іші цікаві факти ви дізнаєтесь прочитавши нижче та продивившись відео https://www.youtube.com/watch?v=aFoMoF1QSEs

* Останнім із широковідомих вузлів краватки є вузол "Пратт", який був представлений публіці у 1989 році.

* У Швеції біла краватка одягається виключно на похорон.

* Класична краватка в косу смужку - "regimental". В Англії смужки йдуть справа-наліво, зверху-вниз, в американському варіанті: зліва-направо зверху-вниз.

* Свій сучасний вигляд краватка-метелик набула після постановки в 1904 році опери Дж. Пуччіні "Чіо-чіо-сан", коли на всіх музикантах оркестру була краватка, зав'язана метеликом.

* Кольори, які ви виберете, можуть багато розповісти про вашу особистість і повідомлення, яке ви хочете передати. Наприклад: Блакитний і зелений заспокоюють і підбадьорюють – ідеально підходять для ділових зустрічей або ситуацій, коли ви хочете виглядати доступним і гідним довіри; Червоні та рожеві випромінюють енергію та пристрасть – чудово підходять для світських заходів або коли ви хочете виділитися; Нейтральні (білі, сірі, чорні) пропонують полотно для будь-якого кольору краватки, забезпечуючи гнучкість і елегантність. Справа не лише в самих кольорах, а й у тому, як вони доповнюють ваш тон шкіри та подію, для якої ви одягаєтеся.