Вихованець Кам`янської ДЮСШ № 1 Ігор ТРУНОВ (перший тренер Григорій КОЛОМОЄЦЬ) разом з байдарочниками Олегом КУХАРИКОМ, Дмитром ДАНИЛЕНКОМ, Іваном СЕМИКІНИМ, а також каноїсткою Людмилою ЛУЗАН посіли перші місця в світовому рейтингу 2022 року. Рейтинги в окремих видах опублікував сайт Міжнародної федерації каное. Про це повідомляє  https://ukraine-canoe.org/novyny/mizhnarodni/ukrajinski-bajdarochniki-i-lyudmila-luzan-znovu-viznani-najkrashchimi-u-sviti.html?fbclid=IwAR2GXIxsRIRzm3V46hri5YefitNsZntYJ2OvIz8eXBlAWBYuh7-umT30LZk

ПЕРШІ В СВІТОВОМУ РЕЙТИНГУ

Українські байдарочники вчотирьох окупували першу сходинку світового рейтингу в категорії «байдарка-четвірка, 500 м», набравши за підсумком етапі Кубку світу в Рачіце і Познані, а також чемпіонату світу 272 очки, Людмила стала першою в рейтингу в «С1-1000» (200).

Нагадаємо, що Олег КУХАРИК (Полтавська, СК «Гірник», тренер – Олександр СІМОНОВ), Дмитро ДАНИЛЕНКО (Вінницька, тренери – Світлана СЕРГУН, Володимир ДЖИГА), Ігор ТРУНОВ (Полтавська, тренери – Володимир БОЙКО, Григорій КОЛОМОЄЦЬ) і Іван СЕМИКІН (Київська, тренер – Олексій СЕМИКІН) в цьому році завоювали повний комплект медалей, ставши бронзовими призерами чемпіонату світу, вигравши етап Кубку світу в Познані і завоювавши срібло на етапі Кубку світу в Познані (старший тренер збірної - Олександр СІМОНОВ). А Людмила ЛУЗАН (Полтавська, СК «Гірник», тренер – Микола МАЦАПУРА) на дистанції 1000 м перемогла в двох фіналах, які проводилися в цьому році – в Рачіце і Галіфаксі. Нагадаємо, що вона завоювала більше всіх медалей серед українських веслувальників - 8 (5-3-0), ставши дворазовою чемпіонкою світу, чемпіонкою Європи, а також завоювала 2 золоті медалі на етапі Кубку світу в Рачіце.

 

 

ПРИЗЕРИ

Також на своєрідний п’єдестал в світових рейтингах потрапили: на 2-му місці - байдарочниці Людмила КУКЛІНОВСЬКА і Анастасія ГОРЛОВА в «двійці, 200 м», які завоювали срібло в Познані і стали 6-ми на чемпіонаті світу (150 очок), на 3-му – каноїсти Юрій ВАНДЮК, Андрій РИБАЧОК, Віталій ВЕРГЕЛЕС в «четвірці, 500 м», Людмила ЛУЗАН («одиночка, 500 м»).

 

 

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ТОП-10

В топ-10 в олімпійських видах увійшли: каноїсти Павло АЛТУХОВ в С1-1000 (4-е місце, 170 очок), Віталій ВЕРГЕЛЕС і Андрій РИБАЧОК в «С2-500» (7-е місце, 183), а також Олег КУХАРИК з Ігорем ТРУНОВИМ в «К2-500» (9-е місце, 160).

 https://www.youtube.com/@canoeofukraine/featured

Влад ЄФІМОВ, проєкт "Веслування України"