В урочищі Самишина балка 23-24 липня Кам’янська федерація триатлону та ДЮСШ № 5 провели відкриті благодійні змагання з легкоатлетичного кросу, велокросу та кросового дуатлону на підтримку ЗСУ.

На параді відкриття головний суддя змагань Юрій Макогонов акцентував увагу спортсменів та вболівальників, що в цей тяжкий для країни час, завдячуючи захисникам, які боронять нашу землю від загарбників, ми маємо можливість жити повноцінним життям – тренуватись та проводити змагання. Потім учасники вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

В програмі першого дня змагань 15 спортсменів випробовували себе на дистанції легкоатлетичного кросу 1200 м, спринтерських кросових велоперегонів – 1200 м та кільцевих велоперегонів на дистанції 3200 м. І хоча за декілька днів до старту пройшли зливи, сонце та вітер підсушили траси і на одинадцяту годину в день старту було вже досить спекотно. Зазначимо, що всі спортсмени подолали доволі нелегкі траси по пересіченій місцевості з підйомами та спусками, отримавши на фініші неабияке задоволення.

В результаті безкомпромісної боротьби переможцями та призерами легкоатлетичного кросу в своїх вікових категоріях стали: Лазаренко Костянтин, Шпанько Олександр, Калінін Андрій, Дмитрук Ілля, Борман Іван, Яриз Ярослав, Левченко Ольга, Тарасенко Вікторія, Леня Ассоль, Білоусова Крістіна та Торопцева Катерина.

А поки судді опрацьовували протоколи легкоатлетичного кросу, спортсмени мали час відпочити та підготуватися до наступного старту – спринтерських велоперегонів з роздільним стартом на дистанції 1200 м. В цьому виді змагань спортсменам треба було проявити неабиякі технічні здібності, адже ділянка, на якій відбувалися перегони, доволі насичена технічними елементами, які потрібно долати на високій швидкості. З цим завданням найкраще впорались, виборовши місця на п’єдесталі пошани в своїх вікових категоріях Шпанько Олександр, Лазаренко Костянтин, Бархаленко Гліб, Дмитрук Ілля, Борман Іван, Яриз Ярослав, Таюнда Віктор (до речі, - Віктор представляв найстаршу вікову категорію спортсменів 50+), Білоусова Крістіна, Торопцева Катерина, Леня Ассоль.

І далі в програмі – останній вид першого змагального дня – кросові велоперегони на дистанції 3200 м. Тут, окрім технічної підготовки, враховуючи що це для учасників був уже третій старт на протязі двох годин, спортсмени повинні були проявити витривалість та вольові якості. З цим завданням знову найкраще впорались посівши призові місця на п’єдесталі пошани Шпанько Олександр, Лазаренко Костянтин, Бархаленко Гліб, Дмитрук Ілля, Борман Іван, Яриз Ярослав, Таюнда Віктор, Білоусова Крістіна, Торопцева Катерина. На цьому програма першого змагального дня була вичерпана.

Другого дня спортсменів та вболівальників, що приїхали їх підтримати, чекало справжнє дійство – змагання з кросового дуатлону, - коли спортсмени послідовно проходять один за одним три етапи: біговий, потім – без зупинок велосипедний і – на останок – знову біговий етап. Молодша вікова категорія – 10-12 років та дівчата змагались на дистанції 5600 м (л/а крос 1200, велокрос 3200 - 2 кола по 1600 м, та знову л/а крос 1200 м), а всі інші категорії – на дистанції 8800 м (л/а крос 1200, велокрос 6400 - 4 кола по 1600 м, та знову л/а крос 1200 м).
В результаті запеклої та безкомпромісної боротьби переможцями серед дівчат та хлопців стали Крістіна Білоусова та Олександр Шпанько. Призові місця у вікових категоріях також посіли Бараннік Артем, Лазаренко Костянтин, Дмитрук Ілля, Яриз Ярослав, Мирошниченко Дмитро, Таюнда Віктор.

Зібрані учасниками змагань та присутніми глядачами кошти - 2000 грн були надіслані на закупівлю тепловізорів захисникам Кам’янського.

Відео і фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=5258916814196758&set=pcb.5258934870861619