Призери Травневої битви
 
15 травня на базі Кам'янської ДЮСШ № 1 пройшов другий етап Лівобережної Ліги Бейблейд "Травнева битва".
 
Як повідомив організатор Ліги Андрій Стовбан, змагання вийшли напруженими і цікавими. "Спочатку спортсмени змагалися в групах, кращі з яких вийшли в турнір на виліт, - розповідає А.Стовбан. - До фіналу дійшли Роман Бойко та Іван Бошель, які ще жодного разу раніше не піднімалися на сходинки п'єдесталу пошани. Обидва провели на шляху до фіналу по сім поєдинків. В результаті переможцем турніру став Іван Бошель, який здобув над Романом Бойко впевнену перемогу 3:0. У матчі за третє місце зійшлися Кирило Примуш і Богдан Корнієнко. По ходу змагань обидва спортсмени несподівано поступилися в півфіналі, хоча на рахунку кожного є медалі, здобуті на попередніх турнірах. Як і в фіналі, тут був зафіксований рахунок 3:0. "Бронзу" отримав Богдан Корнієнко.
 
Попереду у хлопців відпочинок, і ще два етапи Ліги - вересневий і листопадовий. А в грудні відбудеться фінал Лівобережної Ліги Бейблейд, в якому свої претензії на титул абсолютного переможця будуть реалізовувати чотири найсильніших бейблейдера.
 
 
ДОВІДКА
 
Гра BeyBlade була створена за мотивами однойменного популярного японського комікса. Її суть полягає в обертанні іграшкової дзиги, оснащеної пусковим механізмом. Дві і більше дзиги запускаються на ігровий арені Beystadium одночасно. Перемагає учасник, дзига якого змогла виштовхнути суперників за межі ігрового поля або ж оберталася найдовше.