ivanna melnychuk 2

 

У місті Фоліньйо, з 6 по 9 жовтня відбувся міжнародний фестиваль повітряних зміїв "Одне небо - один світ" в якому підліткова збірна України виборола командний кубок. Про це розповів кам`янчанин, віце-президент Української асоціації повітряних зміїв Леонід Бройтман, який прийняв активну участь у підготовці одного з найстаріших італійських фестивалів OSOW.

Новостворена національна підліткова збірна України з кайт-флаїнґу дебютувала на серії миротворчих міжнародних фестивалів повітряних зміїв в Італії. Місією заходу є пропаганда єдиного мирного неба, що об’єднує різних людей за віком, національністю та релігією. Саме тому гаслом фестивалю став вираз "Одне небо — один світ".

"Збірну було сформовано Українською Асоціацією Повітряних Зміїв виключно з дітей, які проживають в Україні та є членами сімей героїв–військовослужбовців, - пояснює Л.Бройтмиан. - Успішні перші виступи Збірної за кордоном, які стали можливими завдяки фінансовій підтримці міжнародної кайт-спільноти, продовжаться активними тренуваннями в Україні в рамках підготовки до участі в Чемпіонаті Світу з повітряних зміїв, який заплановано на квітень 2024 року в Китаї".

 

Збірна отримала Кубок

 

До складу нової команди увійшли і представники Дніпропетровщини: 15-річна Іванна Мельничук з Кривого Рога та Ольга Гаража (18 років) з Дніпра. Нагадаємо, що дівчата вперше презентували нашу область в серпні цього року на Українському Міжнародному фестивалі повітряних зміїв у Болгарії. За результатами фестивалю вони доєдналися до Дніпропетровського обласного клубу кайт-флаїнґу "Зоряний Кайт" з центром у Кам’янському та почали займатися повітряними зміями як спортом професійно.