Алеся Литвинова со своей бронзовой командой Best. Крайний справа Захар Логвинов
 
 
У Кам'янському культурно-спортивному центрі "Дніпровець" 16 лютого пройшов чемпіонат Дніпропетровщини з черлідингу.
 
Своє вміння, складовою частиною якого є мистецтво симбіозу танців, гімнастики та акробатики демонстрували понад чотириста спортсменів з Дніпра, Павлограда та Кам'янського (150 черлідерів). Глядачі (а їх в цей день був сповнений зал) насолоджувалися виступами, що поєднують в собі елементи шоу, неймовірну пластику, відточені рухи спортсменів і запальну музику. Кожна команда хотіла привернути до себе увагу. І нехай у початківців спортсменів ще не все виходило дуже гладко, зате по їх палаючих очах можна було зрозуміти, що діти стараються. А це головне. Адже досвід приходить з віком. Для кого-то з них ці змагання були дебютними, хтось вперше отримав свою нагороду. Для п'ятирічного Захара Логвинова (на фото крайній праворуч) це вже другі змагання на яких він стає призером. Хлопчик ще ходить в дитячий сад (№ 21) і всього рік займається черлідингом в команді "Best" у тренера Алесі Литвинової. Але до цього батьки записали його на карате. Відвідавши кілька занять, Захар зрозумів, що це не його вид спорту. А так як він дуже любить музику, і за словами мами, "фанатіє" від танців вирішено було перевести в секцію черлідингу, на яку він із задоволенням ходить. На початку місяця Захар Логвінов вже ставав бронзовим призером чемпіонату міста. І на цих змаганнях він отримав медаль такого ж гатунку.
 
ЯК З'ЯВМВСЯ ЧЕРЛІДИНГ У НАШОМУ МІСТІ
 
 
Дванадцять років тому в нашому місті вперше була створена аматорська команда спортивного клубу "Іскра". Першопрохідцями є Оксана Петраченко, Анастасія Дегтяр, Анна Лавриненко, Валерія Чабан, Алеся Горбанюк (зараз Буренко), Алеся Литвинова, Альона Козинець, Катерина Капштик, Дар'я Петровська, Поліна Локтіонова. Тренувала їх тоді Тетяна Володимирівна Залогіна.
 
 
"Перший раз ми познайомилися з черлідингом під час чемпіонату з аеробіки, який проходив у Дніпропетровську в 2007 році, - згадує тренер Алеся Литвинова. - На цих змаганнях ми побачили команду з Павлограда, яка показувала програму в чомусь схожу на черлідинг. Дівчата з помпонами в руках виконували акробатичні елементи, була гімнастика. Нам дуже сподобалося і ми вирішили ближче познайомитися з цим видом спорту. А вже в наступному році виставили свою першу команду черлідерів "Пунктуація". В області ми стали першими і з новою програмою поїхали на чемпіонат України. У Харкові успішно дебютували, зайнявши друге місце. Дівчата були дуже щасливі. Перед нами виникали різні проблеми. Перша - це були помпони. Ми не знали з чого вони зроблені. І придумали як їх зробити з сміттєвих пакетів. Дівчата ночами не спали перед чемпіонатом України, виготовляючи свою першу атрибутику. Це вже пізніше були знайдені фінансові можливості і зв'язки, за якими отримали помпони. Своїми руками ми також шили форму, додаючи свої дизайнерські нововведення. і виходило тоді вельми непогано. Тренувалися ми в маленькому, але досить затишному залі спортивного клубу "Іскра" в тринадцятій школі".
 
З тих пір розвиток цього виду спорту йде семимильними кроками. Можна з упевненістю заявити, що число прихильників цього руху має тенденцію постійного зростання. Суміш танцю і акробатики захопила сотні дівчат різного віку. Зараз цим чарівним і захоплюючим спортом займаються і в школах, і в спеціалізованих гуртках. Черлідінг це не просто мистецтво красивого танцю в поєднанні з гімнастикою і акробатикою, це ще й гарний настрій. Енергійний настрій спортсменів заражає все більше і більше число людей. А команди нашого міста виходять на новий рівень змагань. Вони вже підкорюють Європу.