Turizm

 

 

Щорічно Кам`янський краєзнавчий центр "Горцвіт" (керівник Дмитро Котов) проводить на лівому березі серед учбових закладів міста змагання з туризму. Цього року на так званій "поляні зльотів", що знаходиться в сосновому лісі на березі дренажного каналу, 21-22 вересня майже 400 учнів змагаються в пішохідному і велосипедному туризму, спортивному орієнтуванню, конкурсі краєзнавців та безпековій вікторині.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто загинув у боротьбі за свободу і незалежність України. Відкриваючи зльот, міський голова Андрій Білоусов привітав присутніх з наступаючим Всесвітнім Днем туризму та Днем туризму в Україні і побажав успіхів у змаганнях. Андрій Білоусов та керівник Департаменту з гуманітарних питань Наталія Рева вручили нагороди від влади району та міста кращим педагогам, які виховують туристів-краєзнавців.

Під час змагань учасники зльоту показували своє вміння у техніці пішохідного туризму. У програму якого входили: проходження по висячій на мотузках дерев'яній колоді, жердини (імпровізований перехід купинами через болото), маятник (за допомогою прив'язаної мотузки на сук дерева діти мали перестрибнути через умовно позначену річку), в'язання вузлів.