З 12 по 15 травня проводився чемпіонат України з класичного пауерліфтингу, в якому за нагороди змагалися 98 атлетів.

Кам`янчанки Віра Попруга (верхнє фото) і Тетяна Музиченко з ДЮСШ № 2, яких тренує Валентин Маліков, були єдиними, хто представляв Дніпропетровщину на цих престижних змаганнях. Дівчата привезли додому 8 медалей.

Першою в чемпіонаті взяла участь кандидат у майстри спорту Тетяна Музиченко, що змагалася за медалі у ваговій категорії до 52 кг. Незважаючи на нетривалий період перебування спортсменки в пауерліфтингу, їй вже не раз вдавалося демонструвати високі результати. Наприклад, на регіональному рівні Тетяні належить рекорд області в категорії жим штанги лежачи. Прогресує спортсменка і в двох інших видах - присіданні і становій тязі. Про це свідчать показники на тренуваннях в спортклубі "Power". На заваді на шляху до медалей могло стати тільки відсутність досвіду участі в турнірах, подібних рівню чемпіонату країни. І боротьба на помості, яку продемонструвала Музиченко, стала тому підтвердженням. Особливо це позначилося в присіданні - першій дисципліні турніру, де дві несподівані осічки могли стати проблемою в загальному підсумку. До честі спортсменки варто сказати, що в цілому вона зуміла впоратися з передстартовим хвилюванням, виступивши на "відмінно". Завойовані три "малі" медалі: по "сріблу" - в жимі штанги лежачи і становій тязі, а також "бронза" - у присіданні. Підсумком виступу в триборстві стала "велика" бронзова медаль.


Непросто було і другий кам'янчанці. Віра Попруга відома не тільки своїми виступами в "залізних" змаганнях з пауерліфтингу та армліфтингу. Спортсменка є майстром спорту України з шашок. Вважається, що спроба успішних виступів відразу в декількох видах спорту, часто призводить до недопідготовки в кожному з них окремо. Звичайно, так воно і є, однак пристрасть до спорту іноді порушує правила. І події на минулих в березні-квітні-травні 2021 року змаганнях показали, що з симбіозом розуму і сили у В.Попругі і її тренерів В.Малікова (пауерліфтинг) та А.Панченко (шашки) все в порядку. У цей період 17-річна Віра принесла Кам`янському, Дніпру і Україні 6 медалей (!) Українського і європейського рівнів:
- 12 березня: чемпіонка України з шашок-100 (до 19 років);
- 13 березня: чемпіонка Дніпропетровської області з пауерліфтингу (до 18 років);
- 26 березня: срібний призер з шашок-100 (до 26 років);
- 7 квітня: чемпіонка України з жиму штанги лежачи (до 18 років);
- 26 квітня: бронзовий призер чемпіонату Європи з шашок-64 (до 20 років);
- 26 квітня: срібний призер ЧЄ з шашок-64 (серед студентів).

Щільний графік змагань - звичний ритм для цієї спортсменки. Однак, всюдисущий коронавірус і закриті через це спортзали в Туреччині на останньому в медальному списку чемпіонаті Європи, обмежили фінальну підготовку до Чемпіонату України з класичного пауерліфтингу. В результаті, на підсумкових тренуваннях тренер не встиг "промацати" граничні можливості Віри. Як наслідок - чотири "срібла" в класичному триборстві (одна "велика" і три "малих" медалі в сумі, присіданні, жимі і тязі) в ваговій категорії "84+". Слід правда зазначити, що суперник у боротьбі за "золото" був дуже гідним. Спортсменка з Харкова зуміла оновити два рекорди України у присіданні та становій тязі.