У неділю, 4 квітня, в Хмельницькому стартував чемпіонат України з пауерліфтингу (класичний жим лежачи) серед всіх вікових категорій.

В перший день змагань на поміст СК "Епіцентр" вийшли четверо вихованців Кам'янської ДЮСШ № 2, яких до змагань готували тренери Валентин Маліков та Ілля Марей.

Спочатку змагалися юнаки. У ваговій категорії до 66 кг продемонстрований Єгором Коротким результат 112 кг виявися переможним. Далі виступали дівчата, спочатку Тетяна Музиченко, а трохи згодом, у другому потоці, Віра Попруга.
Після відмінного виступу Тетяни на чемпіонаті Дніпропетровської області, де в цьому виді програми пауерліфтингу юна спортсменка декілька раз оновила регіональний рекорд, вдалого виступу усі очікували й на чемпіонаті країни, який для спортсменки був дебютним. І вона не підвела, штовхнувши штангу вагою 65 кг. Вчергове оновивши свій особистий рекорд і рекорд області кандидат у майстри спорту Тетяна Музиченко у запеклій боротьбі виборола срібну медаль.

 

 

Віра Попруга приїхала на змагання нажаль із травмою спини. І хоча у вправі – жим штанги лежачи спина задіяна не суттєво, скоріш за все саме ці обставини обмежили її можливості. Тим не менш в останній третій спробі Віра штурмувала свій особистий рекорд і рекорд області. Але, нажаль, штанга із вагою 72,5 кг їй не покорилася. І все ж друга вдала спроба (62,5 кг) виявилася чемпіонською.

Завершували перший день змагань юніори. В цій віковій категорії область представляли кам’янчанин Єгор Віблий (вагова категорія 53 кг) і дніпрянин Юрій Ревука (74 кг). Обидва спортсмени виступили відмінно завоювавши по золотій медалі. Результат Єгора – 75 кг, а Юрія – 150 кг.

У підсумку спортсмени Дніпропетровської області вибороли 5 медалей з п‘яти можливих. Чотири з них – у кам’янчан!

Текст Віталій ПОПРУГА