DSC0212

 

В Кам`янському спортивному клубі "Сварог", 20 травня відбувся турнір з пауерліфтингу "Вперед до перемоги!".

В турнірі прийняли участь члени гуртка атлетичної гімнастики та пауерліфтингу лівобережного Будинку дитячої творчості. Змагання проводились при підтримці депутатів Дніпропетровської обласної ради Михайла Кошляка та Кам`янської міськради Тетяни Чередник.

Перед відкриттям турніру, під власний акомпанемент гітари, гімн України заспівав учасник змагань Владислава Побігайло.

Організатором спортивного заходу являється неодноразова чемпіонка та рекордсменка світу з пауерліфтингу і армліфтингу Людмила Григорівна Гайдученко. Для тренерки гуртка атлетичної гімнастики та пауерліфтингу лівобережного Будинку дитячої творчості (БДТ) цнй рік став круглою датою.

"Я прийшла працювати в Будинок дитячої творчості 13 травня 2003 року, і вже на протязі двадцяти років займаюся улюбленою справою, - розповідає Людмила Гайдученко. - Цей турнір ще став заключним звітом гуртка за пройдений учбовий рік. Хлопці покажуть на що вони здатні, що досягли за цей час. Я вважаю, що не тільки рекордами порадують і мене і своїх товаришів. Вони повинні завжди тримати себе в гарній фізичній формі. А ці змагання ми проводимо завдяки воїнам наших Збройних Сил України, які дають гідну відсіч агресорам з росії. Велика дяка і пошана нашим захисникам".

За час своєї тренерської роботи в БДТ, у Людмили Гайдученко займалося близько тисячі учнів. Найгучніших успіхів досягли Мілена Руденко (Янішевська), яка була чемпіонкою світу з пауерліфтингу, та віце-чемпіонка світу Марина Гальчук. Чемпіоном Європи з армліфтингу являється Ярослав Трегуб. А майстрів спорту більше десятка набереться. "Дуже багато спортсменів мають титул чемпіонів України. Всіх відразу не згадаю, так що нехай пробачуть, якщо когось забула. На думку спали ті, хто найдовше займався у мене - це майстри спорту України Микола Гаценко, Анна Миргородська, міжнародник Артем Якушенко", - розповідає Л.Гайдученко.

В сьогоднішніх змаганнях приймали участь 9 вихованців клубу, трьох вікових категорій - молодші юнаки, юнаки, юніори. Серед учасників були всі новачки, які займаються в клубі хто рік, хто два. Хлопці ще жодного разу не виступали у великих турнірах. Один тільки Ярослав Трегуб може пишатися тим, що він має звання майстра спорту і титул чемпіона Європи, але з ...армліфтингу. А ось в пауерліфтингу змагався вперше.

Змагання судили теж вихованці Людмили Гайдученко: Анна Миргородська, яка кілька тижнів тому стала чемпіонкою України з пауерліфтингу; майстер спорту з греко-римської боротьби, кандидат в майстри спорту з пауерліфтингу Владислав Лапшик та Олександр Воробйов. Асистували спортсменам під час виступів Ігор Лавриненко і Руслан Власюкович.

Учасники змагалися у присіданні з штангою, в жимі і тязі. Головна суддя Людмила Гайдученко потім все підсумувала і визначила по власній вазі кожного спортсмена, яке він посів місце. Переможцями в кожній з трьох вікових категорій стали: Максим Шапаренко (молодші юнаки), Василь Додарєв (юнаки), Ярослав Трегуб (юніори). А кубок абсолютного переможця отримав Ярослав Трегуб

Призери змагань були нагороджені медалями з емблемою клубу "Сварог", грамотами і спортивним харчуванням.

ДОВІДКА

Спортивний клуб "Сварог" було організовано у вересні 2005 року на базі лівобережного будинку дитячої творчості за адресою бул. Будівельників,37. Він став першим професійним клубом з пауерліфтингу у місті. Співорганізатором була президентка міської асоціації силових видів спорту Людмила Гайдученко.

ПРИЗЕРИ ЗМАГАНЬ

молодші юнаки (до 16 років включно)

1 - Шапаренко Максим
2 - Яловий Богдан
3 - Невстакай Кирило

юнаки 17-19 років

1 - Додарєв Василь
2 - Побігайло Владислав
3 - Олійник Андрій

юніори (20-23 роки)

1 - Трегуб Ярослав
2 - Воронін Антон
3 - Конох Олександр

Текст і фото Віктора КУЛЕНКА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=233644169360120&set=a.233645472693323