345836481 9116 1310974218707771788 n

 

На базі Криворізького спортивного клубу "Форест", 6 травня відбувся Чемпіонат України з пауерліфтингу федерації WPC (World Powerlifting Congress) та окремих його видів. Кам`янчанка Анна Миргородська стала чемпіонкою.

В змаганнях, що пройшли за ініціативи віце-президента Української федерації Олександра Гончарова, прийняли участь понад сто атлетів з 12 регіонів країни. Вони демонстрували свої вміння у жимі лежачи, становій тазі, присіданні зі штангою, підйомі її на біцепс, триборстві, армліфтингу та у інших категоріях.

Анна Миргородська, вихованка тренерки Кам`янського клубу "Сварог" Людмили Гайдученко, стала чемпіонкою в становій тязі з результатом 120 кг. "Це були для дівчини перші змагання такого рангу, розповідає тренерка Л.Гайдученко, багаторазова чемпіонка світу з пауерліфтингу та володарка двох абсолютних рекордів (180 і 210 кг). - Вага 130 кг (норматив кандидатки в майстрині спорту) також їй піддалася, але на жаль була допущена технічна помилка. Так що, поки тільки перший розряд. Аня займається у мене всього вісім місяців, і за цей час продвинулася в результаті в цій вправі з 60 кг до 120 кг, вірніше 130 кг. Дуже добрий початок! І на змаганнях показала себе справжнім бійцем. Такі змагання дуже важливі завжди, бо спортсмен має тримати себе у формі постійно. Кажуть, що воїн без битви – не воїн. Так і спортсмен. І це стосується не лише спортсменів – ми всі маємо бути в гарній фізичній формі, щоб дати відсіч окупанту".

Анна Миргородська займається пауерліфтингом, тобто робить і присід, і жим лежачи. На цих змаганнях вона з тренеркою прийняли рішення виступати тільки в тязі. "На наступних уже будемо їхати за званням майстрині спорту з пауерліфтингу. Бажаю всім таких вдалих стартів та прогресу!", - каже Людмила Гайдученко.

Для тих, хто ще не залучився до цього чудового силового спорту, Людмила Григорівна Гайдученко запрошує до себе в клуб "Сварог", який знаходиться за адресою: бульвар Будівельників, 59 (будинок дитячої творчості). "З понеділка по пятницю з 15:00 до 19:00 я чекаю на тих, хто хоче бути сильним, гарним та розумним", - пояснює тренерка.

Текст Віктора КУЛЕНКА.