Здача крові – одна з найпоширеніших складових медичної допомоги, що щорічно рятує мільйони людських життів. Найважливішим елементом цієї безумовно відповідальної процедури є донори, люди, які вирішили віддати частинку себе в ім'я порятунку найчастіше незнайомої для них людини. Двоє таких в хорошому сенсі відчайдушних хлопців пройшли подібну процедуру безліч разів. Чому відчайдушних, тому що не кожен погодиться навіть на один раз. В результаті працівникам доменного цеху ДКХЗ (металургійне виробництво) Дмитру Сороці та Едуарду Аноткіну було присвоєно звання "Почесний донор України".

Правильною людина не може бути в чомусь одному. Якщо вона успішна й великодушна в одній галузі, будьте впевненими, що і з іншою справою така людина впорається на відмінно. Дмитро та Едуард є відомими людьми на металургійному підприємстві й в Кам'янському. Про них неодноразово писала заводська багатотиражна газета, не забували про них і міські ЗМІ. Ось тільки приводом для публікацій завжди служив спорт. Сорока є спортсменом зі світовим ім'ям в армрестлінгу. Аноткін, будучи тренером на громадських засадах, виховав не одну плеяду талановитих спортсменів-силовиків. Тому їх скромне "хобі" – допомагати людям у важкий момент – не є випадковим, нехай і маловідомим фактом.

 

 

Нагальна потреба в донорській крові є завжди, адже необхідно постійно поповнювати її запаси. У період пандемії бажаючих здати кров приходить набагато менше. Тим цінніше ставлення до цього питання таких хлопців, як Дмитро Сорока та Едуард Аноткін.