1 IMG 717f90546de4d13a71c4313828d7af60 V

 

В Івано-Франківську завершився Чемпіонат України з міжнародних шашок. 29 червня відбулася остання програма змагань - "бліц" (блискавичні шашки). Кам`янчани знову показали високі результати, виборовши сім нагород (4+2+1).

В першості молодших юних надій, шестирічний Ярослав Радченко зумів повторити своє досягнення у "рапіді". Вихованець тренера Ігоря Губарєва знову зі стовідсотковим результатом розмістився на найвищій сходинці п`єдесталу пошани.

Дуже несподівано розгорнулася боротьба серед юнаків до 16 років. Володимиру Жукоцькому (ДЮСШ № 2) та Івану Сурову (ДЮСШ № 3) вже на початку турніру вдалося закріпитися у групі лідерів і потім не втратити своє становище. Завдяки перемозі в останньому турі, Володимир зумів відірватися від Івана та прийшов до фінішу другим. Суров, зігравши останню восьму партію внічию, розмістився на третьому місці.

У віковій групі до 10 років серед дівчат, Мирослава Бердник впевненно стала першою. Це вже третє "золото" цього Чемпіонату у вихованки тренерки Альони Губарєвої.

"Хет-трик" на чемпіонаті також зробив майстер спорту Андрій Блоха. Серед юніорів вихованцю тренера І.Губарєва і у цій програмі не було рівних - знову золота медаль та третій титул чемпіона України 2023 року.

Кращим серед спортсменів до 26 років, повторивши успіх у "рапіді", став Олександр Шнейдер.

Серед дівчат до 19 років друге "срібло" виборола Анастасія Губарєва з ДЮСШ № 2.

 

2 IMG ea9f7f08795b8f014761e3fc2177aeff V

 

У командному заліку збірна Дніпропетровщини втретє на цьому чемпіонаті посіла перше місце, випередивши команди Івано-Франківської та Харківської областей.

На цьому чемпіонаті Анна Савченко з Петриківського ФСТ "Колос" (вихованка кам`янчанки Ольги Губарєвої) посіла два перших місця (бліц та рапід) і стала бронзовою призеркою в класичній грі серед дівчат до 8 років.