Шашки6412443 302530665445145 2560472592249748815 n

 

На Чемпіонаті України з міжнародних шашок, що проходить в Іванр-Франківську, 28 червня був зіграний турнір з рапіду. На рахунку кам`янчан 8 нагород.

В змаганнях зі швидких шашок (15 хв. + 10 сек.) практично кожен спортсмен, крім вікової групи до 8 років, провів за дошкою понад сім годин. Як повідомив Заслужений тренер України Ігор Губарєв, кам`янчани у цих змаганнях вибороли 4 золоті 2 срібні та 2 бронзові медалі. Цікаво, що в класичних шашках наші земляки здобули рівно стільки ж нагород такого ж гатунку.

Приємно, що серед призерів-земляків з`явилися нові прізвища. Так в першості серед молодших надій (хлопчаки до 8 років) золоту нагороду (зі стовідсотковим результатом) виборов шестирічний Ярослав Радченко. Нагадаємо, що у класичній грі вихованець тренера І.Губарєва задовольнився лише п`ятим місцем. Потрібно додати, що чемпіонат України у цій віковій категорії проводиться вперше.

Серед дівчат до 13 років, учениця ліцею ІТ Марія Діденко стала срібною призеркою. Вихованка тренера І.Губарєва в боротьбі за чемпіонський титул поступилася лише за додатковими критеріями.

Свій шанс отримати нагороду, маючи дві жовті картки, не втратив учень ліцею № 25 Володимир Жукоцький. У віковій групі до 16 років, вихованець ДЮСШ № 2 не програвши жодної партії, розмістився на третьому місці.

Мирославі Бердник (вихованці тренерки Альони Губарєвої) у рапіді, як і у класиці, не було рівних.

У жорсткій конкуренції третє місце серед юнаків до 13 років посів Максим Кривоніс із ДЮСШ № 3.

Дуже впевнену гру вчора продемонстрували наші майстри спорту Андрій Блоха та Олександр Шнйдер. Як підсумок - золоті медалі серед юніорів і молоді. Серед дівчат до 19 років "срібло" виборола Анастасія Губарєва. Всі спортсмени представляють ДЮСШ № 2.

Цей чемпіонат являється відбірним на європейські змагання. Всі призери отримають право виступати в складі збірної України. Чемпіонат Європи пройде з 1 по 8 серпня в Таллінні (Естонія). Чемпіонат світу — в листопаді в Польщі. 

29 червня відбудеться Чемпіонат України з шашок-100 за програмою бліцу (блискавичні шашки).