DSC00055

В Кам`янському, 18 лютого провели шаховий турнір присвячений 79-річчю тренера-викладача Леоніда Парфентійовича Короля.

В бліц-змаганнях, які пройшли в клубі "Юні таланти" (дев`ятий мікрорайон), прийняли участь десять гравців. "На турнір запрошувались колишні учні Леоніда Парфентійовича. Відгукнулись найактивніші. І що саме цікаве, серед сьогодняшніх учасників восьмеро самі активно займаються тренерською роботою: в Кам`янському, Дніпрі, Петриківці", - говорить переможець змагань Валерій Полташевський, набравший 9 очок. На другому місці Євген Кожан, у якого в активі на одне очко менше. Третім став голова міської юнацької шахової федерації Кам`янського Дмитро Задорожний (6,5). Сам Леонід Парфентійович, тренер, який виховав чимало шахістів, посів п`яте місце.

Тренер Л.П.Король являється аксакалом серед шахістів Кам`янського. На диво, сам він став займатися цією логічною грою в зрілому віці. "Не повірите, але я навчився грати в шахи в тридцятирічному віці, працюючи в "Укрчорметі", - посміхаючись розповідає Леонід Парфентійович. - Коли почалося будівництво лівобережної частини міста, моя дружина Лідія Іванівна Король (завідуюча другої терапії в поліклініці) отримала квартиру. На дев`ятому мікрорайоні відкрилася шахова кімната, де я і став працювати тренером. А до переїзду займався тренерською роботою в шаховому клубі на вулиці Медичній. У мене грали сильні Гудима і Головко, які були чемпіонами області серед школярів".

Довгий час Л.Король займався вихованням юних шахістів, поки не пішов на заслужений відпочинок. Тепер вже його вихованці Д.Задорожний, В.Полташевський, Р.Скабельський, Е.Либа передають досвід своїм учням.

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Фотоальбом https://www.facebook.com/photo/?fbid=390939210297281&set=a.390942453630290