IMG 91ec8841202f4ad3f561a527c1b5c869 V

 

У Львові, сьомого червня завершився Чемпіонат України з класичних шахів серед гравців віком до десяти років. Дебютант змагань кам`янчанин Максим Вітютнєв розташувався у верхній частині турнірної таблиці

Сьогодні пройшли два останніх тура, в яких суперниками вихованця Дмитра Задорожного з Кам`янської ДЮСШ № 3 були першорозрядники, шахісти з міжнародним рейтингом FIDE. Дуже впертою склалася боротьба Макса з львівянином Ігорем Третьяком. На протязі трьох з половиною годин гравці зробили 99 ходів. Переміг шахіст з міста Лева. А буквально через годину наш земляк вже змагався проти Олександра Штрикуна з Вінниці. У матчі, який тривав дві години двадцять хвилин сильнішим виявився вінничанин.

Отже, Максим Вітютнєв після дев`яти турів набрав п`ять очок і серед 76 учасників посів 25 місце. Якщо врахувати, що хлопчина в цьому році дебютував не тільки на Чемпіонаті України, а навіть на обласному чемпіонаті, то для нього це непоганий результат.

Восьмого червня Макс зіграє у Чемпіонаті України з швидких шахів (рапід), де вже зареєструвалися 132 гравця. А дев`ятого червня він прийме участь в турнірі з блискавичних шахів (бліц). В заключному етапі Чемпіонату України змагатимуться 106 спортсменів.

Текст Віктора КУЛЕНКА.