Кулик 22 червня 2023

 

На Луцькому стадіоні "Авангард", 1-2 липня проводився юніорський Чемпіонат України з легкої атлетики. Кам`янське представляв один атлет - Роман Кулик із ДЮСШ № 3, який став бронзовим призером.

Вихованець тренерської бригади Андросовичів (Віктора, Раїси і Сергія) змагався в одній дисципліні - стрибках у висоту. Роман посів третє місце, подолавши планку на висоті два метра.

Про виступ свого учня розповів тренер Віктор Сидорович Андросович. "Роман кілька місяців тому переніс операцію на коліні (надрив меніска), рана повністю не зажила, - каже В.Андросович. - Вдома він брав висоту і 2 метри 15 сантиметрів. Але це в залі, де ідеальні умови. А на відкритому повітрі у нас просто немає умов для повноцінних тренувань. Доводиться ходити в ліс на лівобережжі, де ми тренуємось з хлопцями. І навіть у Дніпрі перед Чемпіонатом України не було змагань на відкритому просторі. У Луцьк він поїхав один (ні для одного з тренерів не знайшлося фінансування). Як мені розповів Рома, на стадіоні (де проводиться дуже багато змагань) у місці відштовхування перед планкою, вже утворилася ямка. Після стрибка на два метри, у хлопця з'явився страх знову потрапити в неї і травмуватися. Йому нікому було навіть підказати як поводитися в цієї ситуації".

Тож попри всі негаразди, 19-річний першорозрядник Роман Кулик отримав бронзову медаль. Переможцем з результатом 2 м 16 см став киянин, майстер спорту Кирило Луценко. Його земляк Микита Ващук, який відстав на 11 сантиметрів, отримав срібну медаль.

P.S. Нагадаю, що минулого місяця у Івано-Франківську на Чемпіонаті України Роман Кулик став срібним призером.

Текст Віктора КУЛЕНКА.

Відео https://www.facebook.com/coach.tkd/videos/1068454287472647?idorvanity=1787921238200041&locale=ru_RU