Кількагодинний дзвін м`ячів на волейбольних та футбольному майданчиках пляжної зони лівобережного дренажного каналу минулої неділі означав, що настало свято металургів і працівників гірничовидлбувної промисловості. Традицію проведення в цей день спортивних змагань, як завжди підтримали волейболісти і футболісти під егідою управління молоді і спорту міської ради та міського центру "Спорт для всіх".

 

Пляжники-футболісти раніше волейболістів розпочали турнір "Енергія молодості", тому організаторам довелося проводити дві окремі офіційні церемонії початку змагань.

У футбольному турнірі прийняли участь вісім команд. Відкриваючи змагання, начальник управління молоді і спорту Едуард Коряк від імені міського голови привітав присутніх та побажав здоров`я, наснаги та спортивної молодості. До його слів приєдналася Світлана Наволочко, керівник міського центру "Спорт для всіх".

Спорт - це молодість, активна участь в суспільному житті. Така позиція молодих залишається актуальною у всі часи. За розвиток і підтримку спорту на містоутворюючих підприємствах, подяки отримали керівники молодіжних організацій металургійного комбінату (Валерій Косих) і коксохімічного заводу (Ірина Павлова).

 

Швидкоплинними виявилися футбольні змагання. І вже через чотири години стали відомі переможець та призери, отримавші медалі і грамоти. Третє місце виборола команда "Южкокс". Лише в серії післяматчових пенальті (рахунок фінальної зустрічі 1:1) стало відомо, що "срібло" у футболістів "Лідера". Героєм став голкіпер металургів Андрій Пометун, відбивший м`яч. Гравцям команди-переможниці "Металург" вручили медалі, грамоти і футболки. А капітан отримав ще й красивий кубок.

 

Волейбольний турнір, в якому змагалися 20 команд, розділених на чотири категорії, зайняв набагато більше часу. Перед його стартом Едуард Коряк вручив нагороду Петру Васильовичу Гричуку, людині, яка на протязі 45 років являється не тільки організатором різних волейбольних змагань, тренує студентів в металургійному коледжі, а й сама активно грає.

Ще один ветеран-металург, бригадир доменного цеху Василь Андрійович Чамата на цьому турнірі працював в якості судді. Фанатизму до волейболу не завадило навіть те, що після змагань йому довелося їхати на робочу зміну.

 

Старожилом цих змагань являється студентка державного університету в Дніпрі Марія Звяга. Вихованка тренера Віталія Серьогіна продовжує приймати участь в різних змаганнях. Для неї волейбол це не тільки гра, а й можливість зустрітися з друзями, пограти в своє задоволення. В нинішньому турнірі команда дівчат ДЮСШ № 2, в якій на майданчику була і Марія, посіла перше місце.

ФОТОАЛЬБОМ https://www.facebook.com/media/set/create