Федерація баскетболу України і титульний спонсор чоловічої Суперліги - TM "Parimatch" запускають перший в історії кібер чемпіонат України, в якому візьмуть участь професійні баскетболісти. Чемпіонат буде називатися "Сyber Суперліга Парі-Матч". Про це повідомляє клубний сайт СК "Прометей" https://prometeybc.com


Турнір стартує 17 квітня і триватиме майже два тижні. Він об'єднає 12 професійних українських баскетболістів, які повинні визначити чемпіона в грі NBA 2K20 на Sony Playstation 4.


Серед учасників змагань гравці збірної України, а також провідні баскетболісти української Суперліги. У тому числі і кам'янчанин, бігмен Олександр Антіпов. Крім нього гратимуть:
Ігор Бояркіна ( "Харківські Соколи")
Олександр Липовий ( "Промітеас", Греція)
Артем Пустовий ( "Барселона", Іспанія)
Ісуф Санон ( "Дніпро")
Максим Закурдаев ( "Дніпро")
Роман Новіков ( "Одеса")
Олександр Кобець ( "Черкаські Мавпи")
Юрій Кондраков ( "Київ-Баскет")
В'ячеслав Петров ( "Київ-Баскет")
Вадим Прокопенко ( "Одеса")
Андрій Кожем'якін ( "Запоріжжя")


За попередньою інформацією Антипов потрапив в групу з В'ячеславом Петровим і Артемом Пустовим.

- "Зараз на карантині досить багато вільного часу, тому коли надійшла пропозиція взяти участь в турнірі такого роду, я практично відразу погодився. Це просто відмінний спосіб провести дозвілля і спробувати себе у віртуальній грі з хлопцями, з якими зустрічаємося на майданчику в реальному житті" , - прокоментував свою участь О.Антіпов.

17 і 18 квітня відбудуться ігри групового етапу. Кожна з груп буде сформована з трьох геймерів, два кращих вийдуть в плей-офф. Серії плей-офф пройдуть до двох перемог. 1/4 відбудеться 22 квітня, а півфінали 25 квітня. Фінал і серія за третє місце Сyber Суперліга Парі-Матч пройде 28 квітня. Згодом буде оголошено склад груп і розклад групового етапу чемпіонату.

Медіа партнером змагань виступить телеканал Xsport. Всі матчі в супроводі коментаторів будуть доступні в ефірному плеєрі каналу, а також на сайті ФБУ.