В середині березня чемпіонат України 2019/20 з баскетболу через поширення коронавірусу був припинений. За підсумками виступів команд чемпіонський титул отримав БК "Дніпро". Кам`янський "Прометей" вперше в своїй історії став бронзовим призером.

Несподіваною новиною поділився виконавчий директор Дніпропетровського обласного відділення НОК України Олександр Дювбаков. Чемпіонів нагородять не тільки кубком чемпіона країни і медалями, а й - вперше в історії нашого баскетболу - чемпіонськими перснями.

"Баскетболісти "Дніпра" будуть нагороджені чемпіонськими перснями, - повідомив Олександр Дювбаков. - Федерація баскетболу України вирішила посилити нагородний комплект для чемпіонів Суперліги. Починаючи з цього сезону, чемпіон України отримає чемпіонський перстень.

У найближчі дні чемпіон України - БК "Дніпро", а також призери "Київ-Баскет" і "Прометей", отримають медалі, кубки та індивідуальні нагороди. А вже на старті нового сезону команда з Дніпра вперше в історії українського професійного баскетболу приміряє чемпіонські персні, як це робиться перед стартом кожного нового сезону в НБА".

Джерело https://gorod.dp.ua/news/171552