Стефанський

 

У Львові, з 10 по 13 травня відбувся масштабний борцівський форум, зібравший понад 400 спортсменів. Паралельно на чотирьох килимах на Кубку України змагалися класики (греко-римляни), а в Чемпіонаті України борці вільного стилю. Вихованець Кам`янської ДЮСШ № 3 Іван Стефанський став бронзовим призером.

До Львова, в складі збірної Дніпропетровщини їздили майстер спорту Іван Стефанський, кандидати в майстри спорту Михайло Мостовий і Данило Власенко та їх тренер Юрій Никитенко із Кам`янської ДЮСШ № 1. Команда нашої області посіла друге місце в Кубку України. Свій внесок у вигляді бронзової медалі зробив Іван Стефанський, який змагався у найлегшій ваговій категорії 55 кг.

Іван Стефвнський родом з Карнаухівки, навчався в Кам'янському інтернаті № 2. Боротьбою почав займатися в 2014-му в ДЮСШ № 3 у Юрія Никитенка. У 2019 році став студентом спортучилища в Дніпра, де з ним працював Дмитро Петрушкін.

ДОВІДКА

Вільна боротьба і греко-римська мають такі відмінності: у вільній боротьбі, у порівнянні з класичною, допускається застосування захоплень ніг противника; греко-римські борці застосовують в основному міць верхньої частини тіла для виконання кидків і захоплень.

Текст Віктора КУЛЕНКА.